Ministar Bukvarević u posjeti Holandiji

salko-400x300

Ministar Bukvarević u posjeti Holandiji


Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević boravio je u Kraljevini Holandiji gdje se sastao sa ambasadoricom BiH u ovoj zemlji Mirsadom Čolaković.

Ministar je upoznao ambasadoricu o aktivnostima resornog ministarstva, a glavna tema bila je Projekt zapošljavanja i samozapošljavanja boraca i članova njihovih porodica putem boračkih zadruga.

Imajući u vidu da je Holandija država s najvećim brojem zadruga, razmijenjena su iskustva i prikupljene vrijedne informacije koje će biti od značaja za nastavak realizacije Projekta.

Održan je i sastanak sa Udruženjem građana BiH u Roterdamu, te s predstavnicima kompanija iz Holandije koje su zainteresovane za uvoz maline iz Bosne i Hercegovine. Dogovorena je daljnja saradnja u sklopu koje će biti poslane elektronske prezentacije svih boračkih zadruga sa aktivnostima i kontaktima.

Upućen je i poziv ambasadorici i predstavnicima holandskih kompanija da u aprilu slijedeće godine prisustvuju sajmu boračkih zadruga, koji je planiran da se održi u Sarajevu, saopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.

sda.ba