Ministar Bukvarević otvorio Memorijalni turnir “Hajrudin Mešić 2015”

02-400x226

Ministar Bukvarević otvorio Memorijalni turnir “Hajrudin Mešić 2015”

Dijeljenje


Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata doc. dr. Salko Bukvarević je u Osnovnoj školi u Sapni otvorio 19. Memorijalni turnir u sjedećoj odbojci “Hajrudin Mešić 2015”.

Odbojkaški klub invalida “Drina” Sapna je organizator već tradicionalnog Memorijalnog turnira posvećenog sjećanju na narodnog heroja Hajrudina Mešića Hajre. U turniru učestvuje sedam ekipa u sjedećoj odbojci iz cijele Bosne i Hercegovine.

Otvaranju turnira prisustvovali su pored ministra Bukvarevića i gdin Ramiz Salkić – potpredsjednik RS, te predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona gdin Senad Alić i ministar za boračka pitanja TK gdin Fahrudin Skopljak.

Otvarajući Memorijalni turnir ministar Bukvarević je govorio o liku i djelu narodnog heroja Hajrudina Mešića Hajre. Posebno se zahvalio učesnicima turnira, ratnim vojnim invalidima, od kojih su većina i članovi reprezentacije Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci ističuči: ” Vi časni članovi reprezentacije Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci na osnovu fantastičnih rezultata koje ste ostvarili na evropskim i svjetskim takmičenjima zaslužujete da u Sarajevu budete dočekani od pedeset hiljada građana kao što je to slučaj sa reprezentacijama drugih sportova”.

sda.ba