Medina Lolić, kandidatkinja SDA Tuzla za Gradsko vijeće: Imamo Plan za bolju Tuzlu!

Medina Lolić, kandidatkinja SDA Tuzla za Gradsko vijeće: Imamo Plan za bolju Tuzlu!

Ko je Medina Lolić?

Rođena sam 1982. u Tuzli gdje sam završia Srednju školu, Gimnaziju “Ismet Mujezinović” – učiteljski smjer. U Tuzli sam završila i Filozofski fakultet odsjek Razredna nastava te stekla zvanje profesor razredne nastave. Kraći vremenski period sam radila kao uposlenik Vakufske banke u Tuzli. Kao profesor sam radila u više škola na području Tuzlanskog kantona. Udata sam i majka sam dvoje djece. Sa porodicom živim u tuzlanskom naselju Slavinovići.

Zašto je SDA Vaš politički izbor?

Stranci demokratske akcije sam pristupila zato što je to jedina državotvorna stranka, te se kao takva između ostalog zalaže za multietničku, demokratsku i jedinstvenu BiH. SDA je i stranka koja se bori za jednakopravnost svih građana na teritoriji države BiH i stranka koja ima nemjerljiv doprinos u odbrani i očuvanju države Bosne i Hercegovine, posebno u periodu kada je stekla svoju nezavisnost.

Ukoliko Vas građani budu izabrali kao budućeg vijećnika u GV Tuzla, šta konkretno od Vas mogu očekivati?

Ukoliko dobijem povjerenje glasača svoje političko djelovanje ću usmjeriti na programe koji će rezultirati ravnomjernom raspodjelom budžetskih sredstava za potrebe građana u svim mjesnim zajednicama u Gradu Tuzla, zatim na inicijative koje za cilj imaju širenje zone toplifikacije u gradskim i prigradskim mjesnim zajednicama, a sve u cilju smanjenja aerozagađenja u našem gradu. Inicirat ću izrade projekata koji bi u Tuzlu donijeli više sredstava iz predpristupnih fondova EU, te raditi na rješavanju velikog problema današnjice, a gdje Tuzla na žalost prednjači, a to je zagađenje životne sredine. Zalagat ću se za besplatan vid predškolskog odgoja i obrazovanja za djecu u periodu jedne do dvije godine prije polaska u školu. Cilj nam je da imamo 50 posto djece obuhvaćene predškolskim odgojem i obrazovanjem, za razliku od sadašnjih 15 posto. Obrazovanje je stub jedne države i trudit ću se da naš odgojno obrazovni sistem kroz dodatne programe učinimo boljim. Primarni cilj u mom radu bit će saradnja sa građanima, kako bi zajednički radili na rješavanju nagomilanih problema u skoro svim  segmentima funkcionisanja života u našoj lokalnoj zajednici.