Članovi Predsjedništva BiH primili su Upravni odbor Vijeća za provedbu mira (PIC) na nivou političkih direktora

10122014-31-400x182

Članovi Predsjedništva BiH primili su Upravni odbor Vijeća za provedbu mira (PIC) na nivou političkih direktora

Dijeljenje


Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović informisali su političke direktore o aktuelnoj političkoj i socioekonomskoj situaciji u BiH, te o procesu konstituisanja vlasti na svim nivoima. Također, informisali su ih o programskim ciljevima i prioritetima za četverogodišnji mandatni period.

Članovi Predsjedništva BiH su naglasili da će na svim nivoima buduće vlasti biti prioritetna provedba socioekonomskih reformi, koje će osigurati ekonomsku stabilnost i ubrzan razvoj privrede.

Politički direktori su čestitali novoizabranom sazivu Predsjedništva BiH osvojene mandate, te izrazili očekivanje da će do formiranja nove vlasti na svim nivoima doći u što kraćem vremenskom roku.

Složili su se s članovima Predsjedništva BiH da fokus treba da bude na rješavanju nagomilanih socioekonomskih problema i jačanju vladavine prava.

Politički direktori su istakli da vjeruju u evropsku budućnost Bosne i Hercegovine, te da su ohrabreni izraženom spremnošću Predsjedništva BiH da pristupi rješavanju problema i provedbi potrebnih reformi.

Na sastanku je razgovarano i o uspostavljanju mehanizma koordinacije u procesu EU integrisanja i knjiženju 63 lokacije perspektivne vojne imovine.

sda.ba