Članovi OO SDA Tuzla sa mnogobrojnim džematlijama večeras dočekali 1433. hidžretsku godinu

hidretskang028

Članovi OO SDA Tuzla sa mnogobrojnim džematlijama večeras dočekali 1433. hidžretsku godinu

hidretskang018
Članovi OO SDA Tuzla prisustvovali su večeras u Hadžijskoj džamiji u Solini obilježavanju Nove 1433. hidžretske godine koja je nastupila sa akšamskim ezanom.

U organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Tuzla i džematskog odbora Solina poslije akšam-namaza u ovoj džamiji je upriličen mevludski program u izvedbi polaznika mekteba koji su učili kur’anske ajete, citirali hadise Božijeg Poslanika Muhammeda,a.s., i izvodili ilahije i kaside. Džamija je bila prepuna džematlija i velikog broja imama Medžlisa IZ Tuzla. Svečanu notu svemu dalo je i uručenje diploma o završenoj prvoj hatmi polaznicima mekteba.

hidretskang010

Ovo je već tradicionalno da se u tom džematu na ovaj način dočekuje Nova hidžretska godina. Općinski odbor SDA godinama podržava ovu manifestaciju, što dokazuje i prisustvo velikog broja njegovih članova.

hidretskang022

Nakon klanjanja jacije-namaza na platou ispred džamije održano je „Veče ilahija i sevdaha” na kojem su nastupili hor Medžlisa IZ Tuzla, Edin Šarić, Safet Dedajić i Amra Salihovic.

Poslije završetka svečanog programa na platou ispred džamije je priređen vatromet.

hidretskang037

Svim svojim članovima, simpatizerima, svim vjernicima muslimanima u gradu Tuzli i u Tuzlanskom kantonu, ali i širom Bosne i Hercegovine OO SDA Tuzla želi sretnu i berićetnu novu hidžretsku 1433. godinu.

Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla