Lagumdžija je dogovorio da glas Bošnjaka u Sarajevu vrijedi više nego glas Bošnjaka u Mostaru

lagumdzija-i-dodik2-400x231

Lagumdžija je dogovorio da glas Bošnjaka u Sarajevu vrijedi više nego glas Bošnjaka u Mostaru

Dijeljenje

Pokušavajući prikriti svoj nerad i sudjelovanje u donošenju zakona i odluka protiv interesa države Bosne i Hercegovine i njenih građana (zakon o JMBG, zakon o prebivalištu, podjela Elektroprijenosa, odnosno njegov nestanak, potpuna politizacija i kontrola pravosudnog sistema itd.) SDP u svom osvjedočenom demagoško-udbaškom maniru plasira notorne neistine i drugima pripisuju svoje antibosanko djelovanje!


Pravdajući svoj dogovor o uspostavi tzv. elektorskog sistema za izbor članova predsjedništva, lider SDP Zlatko Lagumdžija, što nije ništa drugo nego direktan put za uspostavu trećeg entiteta, izjavio je: Normalno je da glas Bošnjaka u Sarajevu vrijedi više nego glas Bošnjaka u Hercegovini (što podrazumijeva i Mostar op.a!), kao što je normalno da glas Hrvata u Hercegovini vrijedi više nego glas Hrvata u Sarajevu ili Zenici!

U ovoj Lagumdžijinoj izjavi i svesrdnoj podršci Dodikovim zakonima o prebivalištu, JMBG, pravosudnom sistemu itd. sadržani su svi principi SDP-ove borbe za “nedjeljivu” Bosnu i Hercegovinu. Stoga su ovakav SDP i nijemi poslušnici koji bespogovorno prihvataju ovakve zakone i odluke motivirane isključivo ličnim interesima izgubili svako pravo da bilo kome dijele lekcije.

sda.ba