Lagumdžija dokazao da je spreman na sve, samo da zataška vlastiti kriminal

s

Lagumdžija dokazao da je spreman na sve, samo da zataška vlastiti kriminal

 

Unatoč činjenicama i svjedocima, Zlatko Lagumdžija po ko zna koji put pokušava obmanuti bh. pričama kako je navodno njemu i njegovoj partiji SDA montirala aferu Reket! To je, naravno, notorna laž u režiji i stilu velikog vožda Lagumdžije.

Stranka demokratske akcije ne smatra da se radi o montiranoj aferi, već o zakonitim postupcima u povodu osnovane sumnje da su kadrovi SDP-a tražili više miliona KM od jedne od najuspješnijih bh. kompanija.

Kao što je poznato, riječ je o eminentnoj kompaniji ASA Group i dozvoli za gradnju njihovog poslovnog objekta na teritoriji Općine Novi Grad u vrijeme kada je na čelu općinske administracije bio potpredsjednik SDP-a i desna ruka Zlatka Lagumdžije, Damir Hadžić.

Potpuno je nejasno, pa i sumnjivo, kako je došlo do obustave ovog postupka, posebno na kantonalnom nivou. Javnost i dalje očekuje i vjeruje da će sve okolnosti afere Reket biti ispitane i utvrđene.

Pričom o navodno montiranom procesu, Zlatko Lagumdžija je objelodanio istinske razloge i namjere da pod svoju političku kontrolu stavi policiju i pravosuđe, unatoč protivljenju relevatnih institucija i eksperata.

Napokon su, nakon dvanaestogodišnje potpune kontrole nekih javnih servisa, Zlatko Lagumdžija i njegovi partijski poslušnici pokazali svoje pravo lice i namjere njihovog „zalaganja i borbe” za „državu i čovjeka”!

Vođen ličnim interesom da zataška vlastiti kriminal i zaštiti sebi bliske kriminalce, Lagumdžija je pokazao da je spreman na sve, pa i destrukciju države i njenih institucija, što potvrđuju i njegovi sporazumi sa Draganom Čovićem o uspostavi trećeg entiteta sa Mostarom kao hrvatskim stolnim gradom, te sa Miloradom Dodikom o vraćanju nadležnosti države na entitete što znači i destrukciju Bosne i Hercegovine!

sda.ba