Krizni štab i aktivisti OO SDA Tuzla u akciji pomoći sugrađanima

s.jpg oo tuzla

Krizni štab i aktivisti OO SDA Tuzla u akciji pomoći sugrađanima

Predsjednik Općinskog odbora SDA Tuzla je na osnovu Odluke Generalnog sekretara SDA BiH od 16.05.2014. godine imenovao krizni štab OO SDA Tuzla kako bi se pomoglo stanovnicima poplavljenih područja.

Članovi štaba i aktivisti OO SDA Tuzla su tokom vikenda obišli sve mjesne zajednice općine Tuzla, sagledali stanje na terenu i pružali pomoć sugrađanima, u koordinaciji sa predsjednicima mjesnih odbora SDA i predsjednicima radnih grupa te povjerenicima SDA u Savjetima mjesnih zajednica.

U općini Tuzla je usljed katastrofalnih poplava koje su zadesile Bosnu i Hercegovinu aktivirano 600 klizišta, a u Tuzlanskom kantonu 1.500 klizišta.

Najteže stanje je u naselju Badre gdje se odvalilo komplet brdo, u Donjoj Obodnici gdje je oko 60% stanovništa iseljeno, Boriću, Kojšinu, Rasovcu, Crnom Blatu i Ši Selu. Situacija je teška i u Orašju, ali i mnogim drugim mjesnim zajednicama.

Općinski odbor SDA Tuzla poziva sve svoje aktiviste da se uključe u akcije pomoći sugrađanima, posebno u najugroženijim dijelovima općine. Svu pomoć u prehrambenim artiklima, higijenskim sredstvima, odjeći, obući možete dostaviti ili lično svojim komšijama koji su ugroženi ovom elementarnom nepogodom ili Merhamet RO Tuzla, u mjesnu zajednicu kojoj pripadate ili u Crveni krst/ križ općine Tuzla.

 

OO SDA Tuzla