Koordinacija boračkih organizacija Tuzle i ministar Bukvarević nastavljaju sa akcijama pomoći boračkoj populaciji

DSC 0080 800x534

Koordinacija boračkih organizacija Tuzle i ministar Bukvarević nastavljaju sa akcijama pomoći boračkoj populaciji

Na inicijativu Koordinacije boračkih organizacija Grada Tuzle započet je još jedan projekat podrške i pomoći demobilisanim borcima Tuzle koji do sada nisu uspjeli riješiti svoje stambeno pitanje.

Ovom pozivu ponovo se odazvao i federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Doc.dr.Salko Bukvarević koji je ovom prilikom za demobilisanog borca Armije RBiH obezbijedio ček od 5 000 KM na ime podrškei pomoći u rješavanju stambenog pitanja, kao početnu pomoć da se nastavi izgradnja započete kuće.

Radi se o demobilisanom borcu Besimu Alajbegoviću iz Gornje Tuzle koji je odavno započeo gradnju kuće, ali je nije uspio završiti jer je nezaposlen i nema sredstava za izgradnju.

Prilikom posjete demobilisanom borcu Besimu Alajbegoviću federalni ministar Bukvarević je izjavio kako u cijeloj ovoj priči veliki doprinos daje Koordinacija boračkih organizacija Grada Tuzle koja u svom punom kapacitetu opravdava svoje postojanje i brine o svojim saborcima.

-Postoje demobilisani borci koji iz raznih razloga ne mogu aplicirati na projekte koje smo imali, što zbog zemljišta, što zbog nedostatka dokumentacije za kuću, a ima i onih koji jednostavno ništa ne traže.Takav je slučaj sa našim Besimom Alajbegovićem koji se nikada nije prijavljivao za pomoć, a on i njegova četiri brata su zajedno branili našu domovinu od agresije. Danas smo tu da ispravimo ono što se može i da pomognemo koliko možemo – kazao je Bukvarević,

-Ni ja ni moja braća nikada do sada nismo tražili pomoć, nismo imali uslove ni da je tražimo ali evo moji saborci su došli sami i hvala im što me nisu zaboravili – kazao je kratko demobilisani borac Besim Alajbegović,

Iz Koordinacije boračkih organizacija Tuzle su rekli da će nastaviti sa pozitivnom praksom pomoći svojim saborcima u rješavanju stambenih, ali i drugih problema te da će Besimu Alajbegoviću pomoći maksimalno da sagradi svoj dom.

Pored Besima Alajbegovića, ministar Bukvarević je tokom boravka u Gornjoj Tuzli iskoristio priliku posjetiti i nekoliko šehidskih porodica.

DSC 0071 800x534

DSC 0073 800x534-1

DSC 0076 800x534-1


DSC 0097 800x534

DSC 0103 800x534

DSC 0106 800x534

DSC 0107 800x534

R.T.