Konstituisano Gradsko vijeće Tuzle

CAM01637

Konstituisano Gradsko vijeće Tuzle

U četvrtak je održana konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Tuzla na kojoj su vijećnici položili novu zakletvu, sada kao predstavnici Grada Tuzle. Otkrivena je i ploča sa natpisom Grad Tuzla. Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović je čestitao svim građanima, gradskim vijećnicima i službama što su se napokon izborili za zvanje statusa Grada.

CAM01614
CAM01618
Prema riječima vijećnika Sabahudina Imamovića (SDA), 30. oktobar je nesumnjivo dan koji ima historijski značaj i izrazio je nadu da će ovo biti inspiracija da nastave posvećeno i kvalitetno raditi svoj posao.

˝ Želim da se kroz rad, sada gradonačelnika, gradske administracije i Gradskog vijeća ovom gradu obezbijedi prosperitet i ugled, a svakom građaninu koji živi, bez obzira u kojem dijelu grada, da mu se obezbijede uslovi za kvalitetan život. Pred nama je još puno posla jer svi problemi će preko noći postati problemi Grada Tuzle. Naročitu pažnju ćemo prilikom donošenja Statuta Grada Tuzle morati posvetiti definisanju položaja mjesnih zajednica kao sada osnovnih teritorijalnih jedinica, da ih uredimo i da im damo značaj i ulogu koja im pripada˝, naglasio je Imamović.

CAM01631


CAM01638
Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla