Konstituisan Izvršni odbor GO SDA Tuzla

io1

Konstituisan Izvršni odbor GO SDA Tuzla

 


dnevnired
U petak 27. decembra 2019. godine održana je Konstituirajuća sjednica Gradskog odbora SDA Tuzla.

Predsjednik GO SDA Tuzla Salko Zildžić uputio je čestitke svim izabranim potpredsjednicima i članovima Izvršnog odbora te im je zaželio uspješan rad.

Izvršni odbor usvojio je Odluku o imenovanju Kadrovske komisije GO SDA Tuzla u čijem je sastavu devet članova na čelu sa potpredsjednikom IO SDA Tuzla Salkom Bukvarevićem.

Članovi su: Sadik Omerović, Suad Zonić, Šahbaz Sultanić, Mirsad Malkočević, Sanita Bajramović, Damir Lolić, Enver Mehmedinović i Adil Bašić.

Izvršni odbor je usvojio i Smjernice za imenovanje Savjeta Gradskog odbora Tuzla.

Razmatrana je i aktuelna politička situacija, a izvjestioci po ovoj tački dnevnog reda bili su predsjednik Salko Zildžić član Predsjedništva SDA BiH i federalni zastupnik sa osvrtom na pitanja uspostave vlasti na državnom nivou, Salko Bukvarević federalni zastupnik i ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992.-1995. sa osvrtom na usvojeni Budžet Federacije BIH za 2020. godinu, Srđan Mićanović ministar za kulturu, sport i mlade u Vladi TK sa osvrtom na Budžet TK za 2020. godinu, Mirza Tupajić predsjednik Kluba vijećnika SDA u Gradskom vijeću Tuzla s osvrtom na dešavanja na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća i Muhamed Mehmedović, potpredsjednik GO SDA Tuzla koji je dao osvrt na Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju TK koji je usvojila Skupština TK 23.12. 2019.

Izvršni odbor GO SDA Tuzla usvojio je zaključke po predmetnim pitanjima a posebno je tretirao Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju TK kao i Nacrt Prostornog plana  TK. Zaključci proizašli iz diskusije biće upućeni Kantonalnom odboru SDA TK.

Izvršni odbor usvojio je Smjernice za izradu Programa rada GO SDA Tuzla za 2020. godinu, koje je kao član radne grupe prezentirao potpredsjednik Izet Džananović.

 

                                                                                                                                                                     Press TIM GO SDA Tuzla

io2

io3

io4