Koncert ” Sevdalinka – pečat u srcu svakog Bosanca” 26. februara u BKC-u Tuzla

14dannezavisnosti030

Koncert ” Sevdalinka – pečat u srcu svakog Bosanca” 26. februara u BKC-u Tuzla

DijeljenjeKao i prethodnih osam godina, i ove godine bit će organizovana tradicionalna kulturno-umjetnička manifestacija u povodu Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, koncert pod nazivom ” Sevdalinka – pečat u srcu svakog Bosanca”.

Organizacioni odbor manifestacije održao je konstituirajuću sjednicu. Razmotrena je i usvojena Odluka o formiranju Izvršnog odbora koji je zadužen za izvršnu i tehničku realizaciju ovog događaja.

Koncert će se održati u velikoj sali BKC-a Tuzla u četvrtak 26. februara 2015. godine sa početkom u 19 sati, uz učešće velikog broja interpretatora tradicionalne bosanske pjesme sevdalinke, kao i kulturno-umjetničkih društava.

U okviru obilježavanja ovog značajnog datuma za našu zemlju, profesor Univerziteta u Tuzli doc. dr. Izet Šabotić će u sklopu koncerta organizovati prezentaciju o BiH kroz historiju. Struktura prezentacije bit će precizirana na narednoj sjednici Organizacionog odbora manifestacije.

Kroz ove sadržaje posebno će se evocirati sjećanje na sve one koji su dali svoje živote za odbranu Bosne i Hercegovine.

Dio koncerta bit će posvećen i doajenu sevdalinke rahmetli Muhamedu Mujkanoviću koji je kao umjetnik davao doprinos ovoj manifestaciji od njenih početaka.

Organizator 9. po redu koncerta ” Sevdalinka – pečat u srcu svakog Bosanca” je Klub Patriotske lige općine Tuzla, a suorganizatori su Bosanski kulturni centar Tuzla i RTV Tuzlanskog kantona kao generalni medijski pokrovitelj.Generalni pokrovitelj manifestacije je Općinski odbor SDA Tuzla, uz dodatno učešće sponzora. Ulaz na koncert za sve građane je besplatan.

Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla