Koncert ” Sevdalinka – pečat u srcu svakog Bosanca” 29. februara u BKC-u Tuzla

1edo6feb

Koncert ” Sevdalinka – pečat u srcu svakog Bosanca” 29. februara u BKC-u Tuzla

 

 

Kao i prethodnih pet godina, i ove godine bit će organizovana tradicionalna kulturno-umjetnička manifestacija u povodu Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Organizacioni odbor manifestacije održao je prvu konstituirajuću sjednicu. Razmotrena je i usvojena Odluka o formiranju Izvršnog odbora koji je zadužen za izvršnu i tehničku realizaciju ovog događaja.

Dan nezavisnosti BiH obilježit će se koncertom pod nazivom ” Sevdalinka – pečat u srcu svakog Bosanca”.

Koncert će se održati u BKC-u Tuzla 29. februara 2012. godine sa početkom u 19 sati, uz učešće velikog broja interpretatora tradicionalne bosanske pjesme sevdalinke.
U okviru obilježavanja ovog značajnog datuma za našu zemlju, Arhiv Tuzlanskog kantona organizovaće izložbu u holu Bosanskog kulturnog centra u Tuzli. Struktura izložbe bit će precizirana na narednoj sjednici Izvršnog odbora Manifestacije.

Kroz ove sadržaje posebno će se odati počast i evocirati sjećanje na sve one koji su dali svoje živote za odbranu Bosne i Hercegovine.

Izvršni producent šestog po redu koncerta ” Sevdalinka – pečat u srcu svakog Bosanca” je  Evropski pokret u Bosni i Hercegovini Ured u Tuzli, a suorganizatori su RTV Tuzlanskog kantona i Bosanski kulturni centar Tuzla. Generalni pokrovitelj manifestacije je Općinski odbor SDA Tuzla, uz dodatno učešće sponzora. Ulaz na koncert za sve građane je besplatan.

Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla