Komisija Parlamenta usaglasila tekst Budžeta

Komisija Parlamenta usaglasila tekst Budžeta

Komisija za usaglašavanje teksta budžeta institucija BiH oba doma Paralamenta Bosne i Hercegovine postigla je saglasnost – budžet je usvojen u tekstu kao što je to Predsjedništvo BiH predložilo, potvrdio je Asim Sarajlić nakon sjednice.

“Odustalo se od intervencija HDZ-a i Jasmina Emrića. Nismo se smjeli kockati. U prvom krugu ja i kolega Adil Osmanović smo bili protiv, ali u drugom krugu usaglašavanja smo podržali jer puno više dobijamo ovim budžetom nego što gubimo. Neće 450.000 KM riješiti migrantsku krizu u USK ili 754.000 za nabavku vozila nekoga usrećiti. Bili bi krivci da na kraju sedmog mjeseca nemamo budžet i izbora u ovoj godini”, rekao je Sarajlić.

Dodao je kako su “učinili velike kompromise u proteklom periodu, da je bilo puno ucjena, ali da moraju gledati širu sliku i da ne smiju produbljivati krizu”.

Poručio je kako je vrijeme da svi rade svoj posao kako se ovakve situacije ne bi ponavljale.

“SDA će uvijek činiti kompromis kako bi ovaj brod Bosna i Hercegovina išao naprijed. BiH će imati lokalne izbore, nakon 12 godina će imati izbore u Mostaru, a nastavit ćemo borbu sa migrantskom krizom, borbu protiv korona virusa itd. Povili smo leđa, ali morali smo za opću dobrobit”, rekao je Sarajlić.