Komšić i Džaferović razgovarali s članovima KO temeljnih boračkih organizacija

Komsic Dzaferovic borackim-700x420

Komšić i Džaferović razgovarali s članovima KO temeljnih boračkih organizacija


Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i Šefik Džaferović primili su članove Koordinacijskog odbora temeljnih boračkih organizacija (KO TBO) Armije RBiH i federalnog ministra Salku Bukvarevića.

Članovi Koordinacije informirali su članove Predsjedništva BiH o svom radu i trenutačnom statusu boračke populacije.

Izrazili su zahvalnost članovima bh. Predsjedništva za prijem i kontinuiranu potporu koju pružaju boračkoj populaciji u rješavanju njihovih socijalno-statusnih pitanja.

Članovi Predsjedništva BiH pozdravili su saradnju Koordinacijskog odbora i resornog ministarstva, te izrazili potporu radu boračkih udruženja.

Pozdravili su i usvajanje Zakona o pravima demobiliziranih boraca i članova njihovih porodica na sjednici Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, koji će omogućiti zagarantirana prava pripadnicima boračkih kategorija i njihovim porodicama.

Na sastanku je razgovarano i o političkoj i sigurnosnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, s jasnim zaključkom da su suverenitet i teritorijalni integritet BiH neupitni.

Članovi Predsjedništva BiH dali su potporu organiziranju manifestacija u BiH kojima se čuva sjećanje na one koji su dali živote za odbranu BiH.

Delegaciju Koordinacije činili su Sabahudin Ramić, predsjednik Udruge demobiliziranih boraca, Aljo Bošnjaković, predsjednik Saveza dobitnika najviših ratnih priznanja, Almin Škrijelj, predsjednik Saveza porodica šehida i poginulih boraca, i Esad Delić, predsjednik Saveza RVI FBiH, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(RTV Slon/Fena)