Kolegij SDA zahtijeva od izabranih zvaničnika u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti da poštuju zvanične stavove organa Stranke

SDA-logo-slider-400x189

Kolegij SDA zahtijeva od izabranih zvaničnika u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti da poštuju zvanične stavove organa Stranke

Dijeljenje


Kolegij Stranke demokratske akcije (SDA) je održao sjednicu na kojoj je razmatrana aktuelna politička situacija.

Izražena je puna podrška radu predsjednika Kantonalnog odbora SDA Unsko-sanskog kantona Šemsudina Dedića. Kolegij SDA traži da se ostvari puno jedinstvo Stranke kako bi se energija usmjerila na kampanju za predstojeće lokalne izbore.

Zahtijeva se od svih izabranih zvaničnika u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti da poštuju zvanične stavove organa Stranke, te da ih realiziraju kroz rad u zakonodavnim i izvršnim organima. Praksa drugačijeg ponašanja neće biti tolerisana.

Kolegij SDA traži punu saradnju između Kantonalnog odbora SDA USK i članova Skupštine i Vlade ovog kantona izabranih kao kandidata SDA.

Kolegij SDA podržava pregovarački tim SDA koji sa Savezom za bolju budućnost (SBB) dogovara principe zajedničkog nastupa na predstojećim lokalnim izborima.

Usvojen je program obilježavanja 26. godišnjice Stranke prema kojem će se 26.maja ove godine u Sarajevu održati Svečana sjednica Glavnog odbora, te Plenarna sjednica Savjeta SDA.