KO SDA TK: Upozorenje članovima na novi politički projekat “POKRET DEMOKRATSKE AKCIJE“

centrala

KO SDA TK: Upozorenje članovima na novi politički projekat “POKRET DEMOKRATSKE AKCIJE“


” Povjereništvo Kantonalnog odbora SDA TK želi da informiše javnost i članstvo Stranke demokratske akcije da je u nedjelju 25.02.2018. godine održana sjednica Povjereništva KO SDA TK.

Razmatrana je aktuelna politička situacija o poduzetim aktivnostima u cilju jačanja Stranke na terenu i radu sa članovima i simpatizerima SDA. Na osnovu informacija koje su iznijeli članovi Povjereništva sa svih općina na području TK, veliki broj članova podržava rad SDA i aktivnosti koje su poduzete u posljednjem periodu na raščišćavanju stanja i stabilizacije SDA. Posebno nas raduje činjenica da je nakon pokrenutih procesa povećan broj uključivanja mladih ljudi u Stranku demokratske akcije.

Želimo upozoriti članstvo SDA na pojavu novog političkog projekta pod nazivom „POKRET DEMOKRATSKE AKCIJE”, iza kojeg se kriju oni koji su cijelo vrijeme koristili SDA za svoje lične interese. Oni samo pokazuju svoje pravo lice i dokazuju da su bili u SDA dok su mogli koristiti i kontrolisati sistem SDA.

Sve do sada su radili u ime ličnih ciljeva, a krili su se iza lažne brige za SDA, Banoviće, RMU Banovići i Tuzlanski kanton.

Oštro osuđujemo pritiske na direktore Javnih ustanova i Javnih preduzeća, kao i na Načelnike klinika na UKC-u Tuzla kojih smo svjedoci posljednjih dana, od kojih se traži da potpišu pristupnicu i lojalnost njihovom novom  političkom projektu, a za uzvrat im obećavaju da će ostati na svojim pozicijama.

Ovo je samo posljednji u nizu načina i poteza kojima su Kukić i njegovi saradnici uklanjali uspješne i cijenjene stranačke kadrove u TK, samo zato što nisu bespogovorno provodili njegovu politiku i ciljeve.

Pozivamo sve članove SDA da proces obnove i rekonstrukcije SDA u TK, reafirmaciju uloge i utjecaja čestitih i časnih kadrova i ostvarivanje pune koordinacije SDA TK sa rukovodstvom SDA nastavimo i dovršimo zajedno”, navodi se u saopćenju Kantonalnog odbora SDA TK.