Klub SDA o hitnoj sjednici: Samo skretanje pažnje sa dešavanja u RS-u

1000 1524211480klub-sda-press-20042018-JB-20180420090504 0J4A4041-e1524210002622-400x189

Klub SDA o hitnoj sjednici: Samo skretanje pažnje sa dešavanja u RS-u


Klub zastupnika SDA u Zastupničkom domu Parlamenta BiH povodom najavljene današnje vanredne sjednice Doma na zahtjev SNSD-a, a koju su tražili zbog, kako je rečeno, izjava predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića o razvoju namjenske industrije, održao je konferenciju za medije.

Sjednica ima za cilj skretanje pažnje sa stvarnih problema u RS-u, prije svega sa ekonomskih, materijalnih problema građana, istaknuto je na konferenciji za medije.

Novinarima se obratio Amir Fazlić, šef Kluba SDA u Zastupničkom domu.

– Potrebe za sazivanjem hitne sjednice nije bilo. Prave se nepotrebni troškovi, u moru aktuelnih i prioritetnih tema, ova sjednica nije trebala biti sazvana. Ovakva sjednica ima za cilj samo skretanje pažnje sa dešavanja u Republici Srpskoj. Izetbegovićeve izjave nisu bile ratnohuškačke, takva optužba je besmislena – kazao je, između ostalog, Fazlić.

Iz Kluba SDA su kazali da oni neće prisustvovati sjednici.

– Izjava Izetbegovića je sasvim normalna izjava o rezultatima razvoja namjenske industrije i nikako nije imala za cilj nikakve prijetnje – kazao je Fazlić.

Fazlić je najavio da današnjoj sjednici Klub SDA neće prisustvovati, ali ukoliko bude kvoruma na samoj sjednici za rad i odlučivanje, članovi Kluba SDA će odlučiti da li će se pojaviti na sjednici i dati određene odgovore.

U međunarodnim sporazumima postoji u paritet u smislu razvoja oružanih snaga BiH, Srbije i Hrvatske te je Fazlić izrazio zabrinutost zbog onoga što se tamo dešava u dvije susjedne zemlje svjesni da se tamo kupuju avioni i  tenkovi.

Također, zabrinuti su zbog naoružavanja Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a te prisustva raznih grupa iz Rusije i paravojnih formacija, ali SDA, zaključio je, opredijeljena je za mir i izgradnju suživota te će tim putem i nastaviti.