Kenan Osmančević, kandidat SDA Tuzla za Gradsko vijeće: Imamo Plan za bolju Tuzlu!

Kenan Osmančević, kandidat SDA Tuzla za Gradsko vijeće: Imamo Plan za bolju Tuzlu!

Ko je Kenan Osmančević?

Rođen sam 1989. godine u Tuzli. Diplomirao sam na Farmaceutskom fakultetu Univerziteta u Tuzli i stekao stručno zvanje magistra farmacije. U decembru 2019. godine u Sarajevu sam specijalizirao iz oblasti ispitivanja i kontrole lijekova. Trenutno sam na drugoj godini doktorskog studija na Farmaceutskom fakultetu u Tuzli. Dugogodišnji sam aktivni član SDA i vijećnik u Gradskom vijeću Tuzla, mandat 2016.-2020. godine. Zaposlen sam u privatnoj zdravstvenoj ustanovi.

 

Zašto je SDA Vaš politički izbor?

SDA je politička stranka koja je osnovana na principima demokratije, jednakopravnosti koji su utemeljeni na evropskim političkim postulatima i vodilja su budućim generacijama. SDA traje dugi niz godina što pokazuje da ima kapacitet, ozbiljnost i spremnost te potrebne uslove za uspješno suočavanje sa svim problemima sa kojim se država susreće.

SDA svoje programske ciljeve ostvaruje poštujući princip demokratije i standarde političkih djelovanja u modernim društvima.

Očuvanje suverenosti i teritorijalne cjelovitosti BIH je ispred i iznad svakog drugog političkog pitanja za šta se SDA grčevito bori svih ovih godina.

 

Zašto bi glasači na predstojećim izborima trebali dati glas baš Vama?

Mladi su i prije pandemije COVID-19 bili u teškoj situaciji, a ova kriza je dodatno pokazala koliko su mladi ranjiva populacija. Stoga ću se kao nikada do sada boriti i podržavati našu omladinu. Na prvom mjestu to je zapošljavanje mladih ljudi i zaustavljanje njihovog odlaska iz države. Drugi naš prioritet je efikasnije i brže rješavanje problema zagađenja okoline, te priključenje što većeg broja naselja na sistem centralnog grijanja. Duži niz godina evidentno je nezadovoljstvo građana Tuzle neravnomjernim razvojem grada. Stoga ćemo težiti ravnomjernom razvoju svih mjesnih zajednica. Vjerujemo da Tuzla može biti privlačan i po ekonomskim i kulturološkim vrijednostima prepoznatljiv moderan evropski grad.

 

Ukoliko Vas građani budu izabrali kao budućeg vijećnika u GV Tuzla, šta konkretno od Vas mogu očekivati?

Ukoliko dobijem povjerenje građana kao vijećnik u Gradskom vijeću grada Tuzle, zalagati ću se za ostvarivanje i poštivanje prava svih građana na kvalitetan život. Radit ću i zalagati se da se niko u našem gradu, državi ne osjeća diskriminirano prema religiji, etničkoj pripadnosti i boriti se za najvažnije vrijednosti, a to su lično dostojanstvo, pravda i jednakost pred zakonom. Kao vijećnik ću se prvenstveno zalagati da mladi imaju stalan i siguran posao, kako bi sebi osigurali normalan, stabilan, sretan i miran život u našem gradu.