Kandidati i programski ciljevi SDA predstavljeni u MZ Novi Grad

skupngg001

Kandidati i programski ciljevi SDA predstavljeni u MZ Novi Grad

Općinski odbor Stranke demokratske akcije Tuzla je u Mjesnoj zajednici Novi Grad predstavio izborni program Stranke i kandidate SDA Tuzle za predstojeće Opće izbore. Skupu je prisustvovao veliki broj članova i simpatizera SDA sa područja MZ Novi Grad I, Novi Grad II, Stari Grad i drugih mjesnih zajednica.

Prisutnima su se pored kandidata obratili u ime domaćina predsjednik Mjesnog ogranka SDA Novi Grad I gospodin Salih Krdžalić, u ime Izvršnog odbora SDA Tuzla gospodin Elmir Huremović Bato i predsjednik Operativnog izbornog štaba OO SDA Tuzla gospodin Emir Softić.


skupngg027
” Ono što posebno ističemo je kvalitet naših kandidata. Tuzlanski kandidati su najbolji koje SDA ima. Zato treba da ih podržimo u punom kapacitetu, da im damo svoj glas, širimo pozitivnu priču o njima. To je poseban, jedinstven tim, uglednih i cijenjenih ljudi. Tuzla svojim glasovima mora da bude značajan dio pobjedničkog tima SDA. Krajnje je vrijeme da dokažemo da smo najjača i najozbiljnija stranka u državi. Imamo kandidate koji imaju sve sposobnosti koje su potrebne za vođenje države. Svi moramo podržati i našeg kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva gospodina Bakira Izetbegovića. ” – poručeno je sa skupa SDA Tuzle u MZ Novi Grad.

skupngg017
skupngg021
Na listi SDA Tuzle je 8 kandidata: kandidat za Parlamentarnu skupštinu BiH je gospodin Hazim Rančić, diplomirani pravnik (3) ; kandidati za Parlament FBiH su Albina Vicković, diplomirani žurnalista (2), Prof.dr. med.sci Zijah Rifatbegović – specijalista opšte hirurgije (5), Salko Zildžić diplomirani profesor sporta (12) ; kandidati za Skupštinu TK su Minela Spahić profesorica bosanskog jezika i književnosti (2), Muris Andelija diplomirani pravnik (14), Doc.dr.med.sci Harun Avdagić-subspecijalista kardiohirurg (29) i Belma Smajić profesorica bosanskog jezika i književnosti (31).

skupngg022
skupngg047
Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla