Kadrovske promjene unutar SDA u TK dale pozitivne efekte

790x450sda

Kadrovske promjene unutar SDA u TK dale pozitivne efekte


Povjereništvo KO SDA TK je na sjednici održanoj 19.04.2018. godine raspravljalo o aktuelnoj političkoj situaciji i konstatovalo da se plan rada KO Povjereništva SDA TK realizira planiranom dinamikom.

Na osnovu izvještaja općinskih organizacija SDA sa područja TK koji su predstavljeni na samoj sjednici zaključeno je da su posljednja dešavanja u vezi sa kadrovskim promjenama unutar Stranke demokratske akcije dala pozitivne efekte, što se manifestira sve većim brojem novih članova koji su pristupili SDA, a posebno je pozitivno ocijenjen podatak da je među novim članovima koji se uključuju u Stranku demokratske akcije najviše mladih.

Na sjednici Povjereništva KO SDA TK usvojene su smjernice za rad Povjereništva u narednom periodu, te je imenovan predsjednik Izbornog štaba KO SDA TK.

Također, Povjereništvo KO SDA TK podržalo je u potpunosti Predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, a posebno u vezi sa izjavama o jačanju i razvoju namjenske industrije, te odbacuje politiku Milorada Dodika, koji svojim izjavama stalno atakuje na suverenitet i integritet Bosne i Hercegovine.

Pozivamo sve probosanske snage da zajednički djeluju u cilju očuvanja suvereniteta i integriteta Bosne i Hercegovine.