Javne tribine ” Uredimo Tuzlu po mjeri svih građana “

javnatribina2012049

Javne tribine ” Uredimo Tuzlu po mjeri svih građana “


javnatribina2012001
Uredimo Tuzlu po mjeri svih građana ” naziv je javnih tribina koje će Općinski odbor Stranke demokratske akcije Tuzla organizovati u mjesnim zajednicama općine Tuzla u narednom periodu. Cilj ovih skupova je da građani ukažu na sve ono čime su nezadovoljni u Tuzli i da predlažu rješenja za bolji život svih stanovnika našeg grada.

Prva u nizu tribina održana je u Mjesnom ogranku SDA Slavinovići uz prisustvo velikog broja građana, simpatizera Stranke demokratske akcije kako iz Slavinovića, tako i iz okolnih mjesnih ogranaka. Uvodničari su bili predsjednik Općinskog odbora SDA Tuzla dr. Salko Bukvarević, prim.dr Mirsad Malohodžić predsjednik Kluba vijećnika SDA u Općinskom vijeću Tuzla, doc.dr. Isat Skenderović član Izvršnog odbora SDA Tuzla te prof. Osman Kozlić vijećnik SDA u Općinskom vijeću Tuzla.

javnatribina2012023
Teme o kojima se govorilo zainteresovale su veliki broj prisutnih jer je bilo riječi o konkretnim problemima koji se direktno tiču građana, a čije bi rješavanje doprinijelo boljem i kvalitetnijnem životu u Tuzli. Prijedlozi građana koji su se mogli čuti odnosili su se uglavnom na goruća pitanja u našem gradu, a to je status mjesnih zajednica, budžet Općine, organizacija javnih preduzeća i ravnomjerno rješavanje komunalnih problema.

Svi prijedlozi i pitanja uredno su zabilježeni te će biti formulisani i kao vijećnićka pitanja ili inicijative na jednoj od narednih sjednica Općinskog vijeća.

javnatribina2012046
Članovi Općinskog odbora SDA Tuzla su u kontinuitetu bili na raspolaganju građanima i spremni da uvijek sa njima razgovaraju o svim važnim pitanjima kao što su razvoj Tuzle i stvaranje demokratskog ambijenta, što je potvrdila i ova javna tribina.

javnatribina2012018
Na kraju skupa, predsjednik Općinskog odbora SDA Tuzla dr. Salko Bukvarević je u ime Stranke i u svoje lično ime svim građanima Tuzle, a posebno članovima porodica šehida i poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima i saborcima čestitao dvadeset godina od odbrane Tuzle i Bosne i Hercegovine.

Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla