Javna preduzeća trebaju pomoći nastradalima u poplavama

s

Javna preduzeća trebaju pomoći nastradalima u poplavama

Stranka demokratske akcije (SDA) poziva javna preduzeća u BiH da razmotre mogućnost pružanja dodatne pomoći porodicama u dijelovima naše zemlje koji su pretrpjeli velike štete u katastrofalnim poplavama.

Veliki dio građana BiH pogođen je posljedicama majskih poplava i potrebno im je obezbijediti određene olakšice u plaćanju osnovnih režijskih troškova. Pozivamo javna preduzeća da razmotre mogućnost produženja rokova za plaćanje računa, plaćanje na rate ili sufinansiranje porodicama koje su izgubile krov nad glavom, izvore egzistencije i žive u područjima sa oštećenom infrastrukturom.

SDA smatra da svako javno preduzeće treba dati doprinos normalizaciji stanja i života stanovništva na područjima zahvaćenim poplavama i da kao društveno odgovorne kompanije izraze solidarnost sa stanovništvom i privrednim subjektima ugroženih područja.

SDA je do sada brojnim aktivnostima rješavala probleme građana u područjima ugroženim poplavama i nastavit će ukazivati na njihove potrebe. Moramo pokazati jedinstvo u rješavanju direktnih i indirektnih posljedica najteže katastrofe koja je pogodila BiH u posljednjih stotinu godina.

sda.ba