Izetbegović na godišnjici SDA: BiH će biti prosperitetna zemlja ravnopravnih građana

KOVACI-SDA-400x240

Izetbegović na godišnjici SDA: BiH će biti prosperitetna zemlja ravnopravnih građana

Dijeljenje


Nijedna stranka nema ovu snagu, takvu koncentraciju kadrova, posvećenost ideji cjelovite Bosne i Hercegovine kao Stranka demokratske akcije (SDA), poručio je predsjednik te stranke Bakir Izetbegović.

Nakon polaganja cvijeća i učenja Fatihe na mezaru osnivača Stranke demokratske akcije (SDA) rahmetli Alije Izetbegovića, a u povodu obilježavanja 26. godišnjice rada i postojanja stranke Izetbegović je kazao da je mišljenja da su “u BiH za ovu četvrtinu vijeka prešli historijski put, a vodeću ulogu je imala SDA”.

– U BiH postoje stranke koje rade na tome da je koče, zaustave, da naprave disoluciju BiH, koji se brinu samo o svojoj etničkoj grupi, nije im posebice stalo za ovu zemlju. Ima i patriotskih stranaka ali nijedna nema ovu snagu, takvu koncentraciju kadrova, posvećenost ideji cjelovite BiH kao SDA – istakao je Izetbegović, javlja Anadolija.

Može se, kako je kazao, reći da je skoro sve vrijedno za ovu zemlju urađeno pod vodstvom SDA.

– Ovo je jedan politički maraton koji će još potrajati – poručio je Izetbegović. Podsjetio je i na riječi rahmetli Alije Izetbegovića koji je na pitanje kako je praviti zemlju sa onima koji je ne vole kazao: “Oni će se umoriti, mi nećemo”.

– To je moja poruka danas. Mi se nećemo umoriti, mi se ne smijemo umoriti. Ovo će biti zemlja ravnopravnih građana, prosperitetna, evropska država i zemlja – dodao je Izetbegović.

Polaganju cvijeća na Kovačima prisustvovali su mnogi ključni ljudi u rukovodstvu SDA.

(Faktor.ba)