Iza potpisanog Protokola u Briselu ne stoji Vijeće ministara BiH ni Vlada FBiH

niksic1-400x207

Iza potpisanog Protokola u Briselu ne stoji Vijeće ministara BiH ni Vlada FBiH

Dijeljenje

niksic1-400x207
Stranka demokratske akcije (SDA) odbacuje navode SDP-a o navodnom pristanku SDA na Protokol vezan za strukturalni dijalog o pravosuđu koji je potpisan u Briselu 10.septembra ove godine.

SDA se o ovom Protokolu jasno odredila saopćenjem u kojem je javnost obavijestila da iza potpisanog Protokola ne stoji ni Vijeće ministara BiH ni Vlada FBiH, te da kao takav za SDA on ne može prizvoditi nikakve obaveze.

Pozivamo SDP i njegovo vodstvo da pažljivije prate dešavanja na političkoj sceni i da se prije saopćenja detaljno informiraju o stavovima stranaka, a ne da bez ikakvih provjera napamet optužuju druge.

Podsjećamo da SDA nikada nije sa SNSD-om zaključila nikakav sporazum kao što je to u prošlom mandatu učinio SDP na štetu državnih institucija.

Javnost se dobro sjeća tog sporazuma kojim je uništen sistem javnih nabavki u BiH i institut sprječavanja sukoba interesa, a samo odlučnom akcijom SDA spriječena je realizacija njihovog sporazuma sa SNSD-om oko stavljanja pod političku kontrolu javno-tužilačke funkcije, ukidanja Glavnog centra za brojanje glasova u CIK-u i drugo.

Nakon katastrofalnog i štetnog po Bosnu i Hercegovinu mandata od 2010.-2014. godine u kojem je SDP vodio glavnu riječ, u kojem je potpuno blokiran evropski i NATO put BiH i devastirane brojne državne institucije, SDP nema pravo nikome držati lekcije. Neka se brinu o sebi i o onome što je ostalo od SDP-a.

SDA neće dozvoliti daljnju devastaciju državnih institucija, nego će raditi na njihovom jačanju kao što je radila i ranije.

sda.ba