Iz medija : Održan stručni seminar o pravcima razvoja rudarsko-geoloških istraživanja

amotel1211

Iz medija : Održan stručni seminar o pravcima razvoja rudarsko-geoloških istraživanja

U Motelu “Rudar” u petak (24.01.)je održan stručni seminar koji je organizovala JU MS Rudarska škola i PPZ-e. Predavači su bili eminentna imena, stručnjaci sa naših terena. Stručnom skupu obratio se dipl.ing. direktor JU MS Rudarske škole, gospodin Derdemez Miralem. Predavači dekan RGGF-a Kemal Gutić, dr.Zvjezdan Karadžin, dr. Sanel Nuhanović, profesori sa RGGF-a održali su stručna predavanja iz geološke i rudarske naučne struke.

Takođe, intelektualnom auditorijumu obratio se i gost-predavač gospodin Nermin Hodžić, dipl. geol. iz firme d.o.o. „Rudar” kao i gospodin Jasmin Isabegović sa Rudarskog instituta. Seminar je realizovan u saradnji sa RGGF-om, Rudarskim institutom Tuzla,d.o.o. “Rudar”.

Seminaru je prisustvovalo preko 60 učesnika, koji su izrazili zadovoljstvo i zahvalnost zbog organizacije jednog ovakvog seminara i istakli da je isti bio jako edukativan i interesantan. Također je istaknuto da je potrebno organizovati više seminara u okviru struke.

Seminar je namijenjen profesorima geološke i rudarske struke i članovima lokalne zajednice. Svoj doprinos su dali i profesori iz Zenice, Prijedora i Kaknja. Pored navedenih učešće u seminaru uzeo je i mr. Nikola Čiča ispred Pedagoškog zavoda TK, predstavnik Elektrodistribucije gospodin Salko Bukvarević, direktori Rudnika Šikulje, Banovići, i drugi.

Seminar je uspješno realizovan, a saradnja će se nastaviti kontinuirano. Cilj ovog seminara bio je da se učesnicima prenesu ključna znanja o savremenim trendovima u rudarstvu i geologiji, o značaju i razvoju ove oblasti na našim terenima. Posebno se zahvaljujemo gospodinu Mumiću, kao pokrovitelju ovog seminara.

(tuzlarije.net – Novinarska sekcija)