Inicijativa Kluba poslanika SDA za smjenu ministra Radončića

news-2013-juli-semsudin mehmedovic 221551663

Inicijativa Kluba poslanika SDA za smjenu ministra Radončića

Zamjenik predsjedavajućeg Kluba poslanika SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Šemsudin Mehmedović je na današnjoj sjednici tog doma, u okviru poslaničkih pitanja, predložio tri inicijative Kluba SDA, uključujući onu za smjenu ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića.


Mi smo kao Klub poslanika SDA u Parlamentarnoj skupštini BiH 13. februara uputili inicijativu za rekonstrukciju Vijeća ministara BiH to jest smjenu ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića – kazao je Mehmedović.

Druga inicijativa je, dodao je on, da Klub poslanika SDA poziva Komisiju za odbranu i sigurnost da bez odlaganja analizira sigurnosnu situaciju i ponašanje agencija za provođenje zakona o proteklim događajima, te traži mjere odgovornosti.

Treća inicijativa je da Klub poslanika SDA traži da Administrativna komisija PSBiH, u skladu sa zahtjevima građana ali i ranijim inicijativama nekih zastupnika, odmah smanji kako plaće tako i sve privilegije poslanika i delegata u Parlamentarnoj skupštini BiH – zaključio je.

(FENA)

sda.ba