Hiljade građana BiH na dženazi predsjedniku SDA Sulejmanu Tihiću

140927030.22 xl

Hiljade građana BiH na dženazi predsjedniku SDA Sulejmanu Tihiću


Nekoliko hiljada građana klanjalo je danas, na platou ispred zgrade institucija BiH u Sarajevu, dženazu predsjedniku Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejmanu Tihiću, koji je preminuo 25. septembra.

Prije dženaze održana je komemorativna sjednica na kojoj su o životu i radu Sulejmana Tihića govorili predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, predsjedavajući Doma naroda Parlamenta BiH Dragan Čović, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta BiH Staša Košarac, te potpredsjednici SDA Asim Sarajlić i Adil Osmanović.

Tabut Sulejmana Tihića, zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta BiH, bio je od 9.00 sati izložen u zgradi Parlamentarne skupštine BiH u Sarajevu, gdje se smjenjivala počasna straža.

Sulejman Tihić je funkciju predsjednika SDA obavljao od 2001. godine. U mandatu 2002. – 2006. obavljao je dužnost člana Predsjedništva BiH, a bio je poslanik i zamjenik predsjedavajućeg Narodne skupštine Republike Srpske. Dženazu je predvodio reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kvazović.

sda.ba