Halid Genjac: Tihićevo stanje je stabilno, prijavit ćemo medije koji su objavili netačnu informaciju

halid-genjac-400x188

Halid Genjac: Tihićevo stanje je stabilno, prijavit ćemo medije koji su objavili netačnu informaciju


“Zdravstveno stanje predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejmana Tihića je stabilno”, potvrđeno je iz Univerzitetsko-kliničkog centra u Sarajevu danas popodne.

“I dalje se provode intenzivne mjere praćenja i liječenja pacijenta Sulejmana Tihića. Opće stanje je za sada stabilno”, kazala je za AA Azra Dedajić, šefica Službe za odnose s javnošću UKCS-a.

Ovu informaciju potvrdio je i predsjednik Glavnog odbora Stranke demokratske akcije Halid Genjac, koji je ujedno demantovao navode pojedinih internet portala u BiH koji su objavili da je predsjednik SDA jutros preminuo, pozivajući se na neimenovane izvore.

Genjac je kazao kako je “iznenađen da su se takve, netačne informacije mogle uopće pojaviti u medijima” i najavio da će SDA pokrenuti pitanje odgovornosti medija koji se bave plasiranjem takvih informacija te zatražiti od svih nadležnih organa da pokrenu istragu o ovom slučaju.

Predsjednik SDA primljen je prije desetak dana u Univerzitetsko-klinički centar u Sarajevu (UKCS) zbog zdravstvenih problema. Tihić je teško bolestan posljednjih nekoliko mjeseci.

Poznato je da je Tihić i ranije više puta dovezen na KCUS zbog problema s disanjem i opće slabosti. Posljednjih nekoliko godina Tihić se bori s teškom bolešću, a 4. oktobra prošle, 2013. godine, operisan je na klinici u Njemačkoj. Nakon operacije, oporavljao se u porodičnoj kući kod Bosanskog Šamca.

(AA)

sda.ba