Građani MZ Solana svečano obilježili Dan Mjesne zajednice

somana2013035

Građani MZ Solana svečano obilježili Dan Mjesne zajednice

 

Delegacija OO SDA Tuzla prisustvovala je svečanom obilježavanju Dana Mjesne zajednice Solana.  Program obilježavanja započeo je prijemom i druženjem porodica šehida i poginulih boraca 1992.-1995. u prostorijama „ Spomen doma Moluhe „.

Nakon okupljanja gostiju, zvanica i građana, ispred Spomen doma Moluhe gdje se nalazi spomen obilježje, odata je počast šehidima i poginulim borcima 1992.-1995., zatim civilnim žrtvama rata 1992.-1995., te učesnicima NOR-a 1941.-1945.


Uz delegaciju OO SDA Tuzla, počast su odali i članovi porodica šehida i poginulih boraca iz Mjesne zajednice Solana, delegacija boračkih organizacija općine Tuzla, predstavnici Općine Tuzla, delegacije drugih političkih partija koje participiraju u Općinskom vijeću Tuzla, članovi Savjeta MZ Solana i drugi građani.

somana2013019
Na prijedlog stanovnika MZ Solana  donesena  je odluka da se 22. maj proglasi Danom Mjesne zajednice kada je i formirana Druga tuzlanska brigada u čijem sastavu je bilo 720 boraca sa područja Solane. Među poginulim borcima ima i dobitnika najvećih ratnih priznanja – Zlatnih ljiljana i to Fikret Salihović i Memo Suljetović, dok su dobitnici visokog priznanja Srebrenog štita Admir Dedić i Sulejman Aličić – Suljo.

somana2013002
Svečanost u povodu Dana Mjesne zajednice Solana su svojim nastupom uveličali učenici Osnovne škole Solana i Folklornog ansambla „ Panonija„ , a prisutnima se obratio i predsjednik Mjesne zajednice koji je u ime Savjeta MZ dodijelio priznanja i zahvalnice  zaslužnim pojedincima i kolektivima koji su dali svoj doprinos u razvoju MZ Solana.

Nakon zvaničnog dijela programa, upriličeno je druženje gostiju i građana.

somana2013038
Služba za odnose s javnošu OO SDA Tuzla