Gost tribine OO SDA Tuzla Bakir Izetbegović : Prioriteti SDA u predstojećem periodu su privreda, obnova ekonomije, zapošljavanje ljudi

tribinaizetbegovic158

Gost tribine OO SDA Tuzla Bakir Izetbegović : Prioriteti SDA u predstojećem periodu su privreda, obnova ekonomije, zapošljavanje ljudi

Općinski odbor Stranke demokratske akcije Tuzla je u ponedjeljak 15.09.2014. godine u Kristalnoj dvorani Hotela Tuzla organizovao tribinu kojoj je prisustvovalo više stotina članova i simpatizera Stranke. Na tribini su predstavljeni kandidati SDA Tuzle. Uvodničar ovog skupa bio je predsjedavajući Predsjedništva BiH, zamjenik predsjednika SDA i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva gospodin Bakir Izetbegović, a prisutnima su se obratili i predsjednik OO SDA Tuzla doc.dr. Salko Bukvarević te predsjednik KO SDA TK, član Predsjedništva SDA i nosilac liste za Zastupnički dom Parlamentarne Skupštine BiH mr.sc. Amir Fazlić.

Skup su svojim prisustvom uveličali gospodin Safet Softić potpredsjednik SDA BiH, osnivači SDA u Tuzli, kadrovi SDA, načelnici iz reda SDA, predsjednici općinskih odbora SDA i kandidati SDA iz drugih općina TK, porodice šehida i poginulih boraca i brojni drugi gosti.

sda-tuzla-15sep2014-12

tribinaizetbegovic056
tribinaizetbegovic055
tribinaizetbegovic078
U svome obraćanju gospodin Bakir Izetbegović je istakao da su Bosna i Hercegovina i njeni građani izgubili četiri godine u kojima su pobjednici proteklih općih izbora, SDP BiH i SNSD, umjesto obećanog ekonomskog napretka, borbe protiv kriminala i korupcije, te euroatlanskih integracija, građanima donijeli stagnaciju, nesigurnost i nestabilnost. Podsjetio je da su u području privrede i ekonomije rezultati vlasti koja je u protekle četiri godine vodila državu BiH povećanje nezaposlenosti, kao i broja blokiranih firmi, a vlasti nisu učinile ništa da taj trend zaustave te je također istakao da je jednako poražavajući podatak o blokadi napretka ka NATO-u, jer je članstvo u NATO garancija da se agresija neće ponoviti, a predstavlja i sigurnost za investitore.


Podsjetio je i na ono najznačajnije što je SDA učinila za Bosnu i Hercegovinu i njene građane.

” Kada je u pitanju otvaranje demokratskih procesa, odbrana zemlje, sklapanje mira, reformski procesi, otvaranje bosanskohercegovačkih institucija, pa i obnova privrede, SDA je ispunila svoj zadatak. Niko se ne može pohvaliti da je postigao osobite rezultate u obnovi privrede, ali ako je ikad rastao BDP, kada je rasla industrijska proizvodnja, broj zaposlenih itd., to je bilo u vremenu kada je SDA vodila te procese. Ovaj put sebi zadajemo kao zadaću intenzivnu obnovu ekonomije, intenzivno zapošljavanje. SDA je do sada svaki proces koji je bio dobar za građane BiH dovela do kraja. Prioriteti u predstojećem periodu su nam privreda, obnova ekonomije, zapošljavanje ljudi” – kazao je predsjedavajući Predsjedništva BiH, zamjenik predsjednika SDA i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva gospodin Bakir Izetbegović.

tribinaizetbegovic129
tribinaizetbegovic096
” Da bismo ostvarili pobjedu SDA potrebno je da svaki aktivista, član i simpatizer SDA da svoj puni doprinos u ovoj demokratskoj utakmici. Tuzlanski kanton je najveći u BiH po broju stanovnika, imao je ratna razaranja i ima najveći problem i u privrednom smislu. Našu privredu treba uz transfomaciju dovesti do tržišne utakmice da bude konkurentna u evropskim tokovima. U takvoj utakmici kadrovi SDA su znali i znaju odgovoriti na ovaj zadatak ” – istakao je predsjednik KO SDA TK i nosilac liste za Zastupnički dom Parlamentarne Skupštine BiH mr.sc. Amir Fazlić.

tribinaizetbegovic120
tribinaizetbegovic073
Predsjednik OO SDA Tuzla pozvao je sve aktiviste, članove i simpatizere SDA iz Tuzle da u oktobru svojim glasovima budu dio velike pobjede SDA.

” Sa ovog skupa večeras šaljemo poruku jedinstva i pobjede Stranke demokratske akcije BiH i pobjede našeg kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva, gospodina Bakira Izetbegovića. Budimo i mi dio te pobjede, dajmo svoj doprinos Tuzle. Naš narod je imao priliku da usporedi mandate vlasti kada je SDA bila na čelu i kada su bile neke druge stranke. Dolaskom 2002. godine na vlast u Tuzlanskom kantonu zatekli smo minus šest ili sedam plata, desetak toplih obroka, uposlenici nisu ni razmišljali o regresu. Kada je nakon toga SDA došla na vlast na čelu Vlade TK sa Bajazitom Jašarevićem i predsjedavajućim Skupštine TK Amirom Fazlićem, za 4 godine sustigli smo sve plate, razvijali privredu i ostavili smo u Budžetu TK plus 26 miliona KM. Dakle, tako vlada SDA. Uvjereni smo u pobjedu SDA jer je SDA bila sa svojim narodom kada je bilo najteže, kada smo se 1990. godine trebali politički uspraviti, kada smo 1992. godine napadnuti i kada smo bili primorani da branimo Bosnu i Hercegovinu. Ja vas pozivam da se ujedinimo oko programa SDA, da povežemo Tuzlu i tuzlansku regiju sa Federacijom i državom BiH. Ako želite da BiH otkoči put prema EU, NATO-u, ako želite nova radna mjesta, razvoj Tuzle, TK i Bosne i Hercegovine zadatak nam je glasati za našeg kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva gospodina Bakira Izetbegovića i za Stranku demokratske akcije i sve naše kandidate iz Tuzle ” – poručio je predsjednik OO SDA Tuzla doc.dr. Salko Bukvarević.

tribinaizetbegovic179
Na listi SDA Tuzle je 8 kandidata: kandidat za Parlamentarnu skupštinu BiH je gospodin Hazim Rančić, diplomirani pravnik (3) ; kandidati za Parlament FBiH su Albina Vicković, diplomirani žurnalista (2), Prof.dr. med.sci Zijah Rifatbegović – specijalista opšte hirurgije (5), Salko Zildžić diplomirani profesor sporta (12) ; kandidati za Skupštinu TK su Minela Spahić profesorica bosanskog jezika i književnosti (2), Muris Andelija diplomirani pravnik (14), Doc.dr.med.sci Harun Avdagić-subscpecijalista kardiolog (29) i Belma Smajić profesorica bosanskog jezika i književnosti (31).

tribinaizetbegovic173
Sa skupa je poručeno da je važno da na predstojećim izborima građani povjerenje daju onima koji znaju voditi državu i onima koji su omogućili da BiH dobije MAP, potpiše Sporazum o pridruživanju s EU, onima koji su formirali jedinstvene Oružane snage, poreski i fiskalni sistem, obavještajni i sigurnosni sektor te da je SDA pokazala da ima znanje i kadrove koji vode zemlju naprijed.

Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla