Godišnja konferencija Političke akademije SDA: Nova energija za izgradnju evropske BiH

pasda-konjic-450x300-400x266

Godišnja konferencija Političke akademije SDA: Nova energija za izgradnju evropske BiH


Tokom vikenda u Konjicu je održana godišnja konferencija Političke akademije SDA na kojoj je 150 polaznika dosadašnjih generacija govorilo o naučenim lekcijama i planovima za budućnost.

Učesnicima su se tokom programa, između ostalih obratili i član Predsjedništva BiH te zamjenik predsjednika SDA Bakir Izetbegović, direktorica Fondacije Konrad Adeauer Sabina Woelkner, zamjenik visokog predstavnika u BiH Tamir Waser, direktor Centra za nove inicijative Amer Obradović, te potpredsjednici SDA Safet Softić i Senad Šepić.

U sklopu ovog programa, za polaznike Treće generacije Političke akademije SDA, koji su uspješno okončali svoj jednogodišnji program održana je i završna svečanost dodjele certifikata.

Svečanosti su prisustvovali i polaznici svih dosadašnjih generacija, predstavnici međunarodnih organizacija, drugih stranaka iz BiH koje pripadaju porodici Evropske narodne stranke, te partnera Akademije, a prisutnima je certifikate uručio član Predsjedništva BiH i zamjenik predsjednika SDA Bakir Izetbegović.

“Ovi ljudi predstavljaju istinski novu energiju za izgradnju evropske BiH. Tokom jednogodišnjeg programa obuke i rada oni su razvijali i jačali SDA iznutra, a svakako u programima međunarodne razmjene u kojima su učestvovali radili su na afirmaciji SDA i BiH u Evropi i cijelom svijetu. Nastavićemo s ovim pristupom i nadalje, jer vjerujemo da naša zemlja može postati društvo znanja i tako se pripremiti za vrijeme koje je pred nama”, izjavio direktor Političke akademije SDA i potpredsjednik Senad Šepić.

(CNI)
sda.ba