GO SDA Tuzla: Spremni smo podržati Vahida Jusufovića za gradonačelnika Tuzle

GO SDA Tuzla: Spremni smo podržati Vahida Jusufovića za gradonačelnika Tuzle

Stranka demokratske akcije (SDA) spremna je podržati  Vahida Jusufovića kao kandidata za gradonačelnika Tuzle koji je prijedlog Socijaldemokrata Bosne i Hercegovine (SDBiH) i Demokratske fronte (DF), potvrđeno je za portal Klix.ba.
Aktuelni direktor Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli prof. dr. Vahid Jusufović, koji je član stranke Socijaldemokrati BiH, zajednički je kandidat ovog političkog subjekta i Demokratske fronte na predstojećim lokalnim izborima. Njega je kao kandidata za prvog čovjeka Tuzle odlučila podržati i SDA koja je odustala od predlaganja svog člana.
“Mi smo imali ozbiljnog kandidata koji je bio spreman ući u utakmicu, ukoliko ne bi bilo još imena koja bi mogla pretendovati na slično biračko tijelo. S obzirom na to da su SDBiH i DF prije izašli s imenom, procijenili smo da ne bismo trebali previše cjepkati i fragmentirati političku scenu u Tuzli. Imajući sve ovo u vidu, naš kandidat u kojeg smo polagali velike nade je odustao od kandidature. Najvjerovatnije da će u narednom periodu većina našeg članstva ići ka tome da pruži podršku Jusufoviću, jer ga po njegovim stručnim referencama te ratnim zaslugama smatramo novim licem na čelu Tuzle koje će donijeti promjene u odnosu na dosadašnje stanje”, kazao je za Klix.ba predsjednik Gradskog odbora SDA Tuzla Salko Zildžić.
Iz SDA smatraju da trebaju nastupiti promjene u Tuzli, imajući u vidu da je, kako navode, skoro 20 godina vladanja aktuelnog gradonačelnika Jasmina Imamovića sasvim dovoljno za taj grad.”On je uradio dosta dobrih stvari, ali je ta kreativnost pri kraju te treba doći do promjene”, naveo je Zildžić koji je otkrio da će kandidatsku listu za Gradsko vijeće Tuzle iz SDA nositi prof. dr. Zijah Rifatbegović, istaknuti hirurg i načelnik Klinike za hirurgiju tamošnjeg UKC-a.