Glavni odbor SDA: Što prije uspostaviti efikasnu vlast na svim nivoima u BiH

no-thumbnail-slider

Glavni odbor SDA: Što prije uspostaviti efikasnu vlast na svim nivoima u BiH


Glavni odbor SDA na sjednici u Sarajevu je prihvatio informaciju Glavnog operativnog izbornog štaba Stranke o provedenim aktivnostima na Općim izborima 2014. godine.

Glavni odbor SDA se zahvaljuje aktivistima, članovima i simpatizerima na naporima uloženim u kampanji, te čestita na postignutim izbornim rezultatima Stranke i predsjedničkog kandidata.

Usvojena je informacija o provedenim aktivnostima radne grupe Predsjedništva Stranke na implementaciji izbornih rezultata.

Također, Glavni odbor SDA je prihvatio Sporazum o programskim principima potpisan od strane SDA, DF i Saveza za promjene iz RS-a. Zaduženo je Predsjedništvo SDA i njegova radna grupa da nastavi aktivnosti na implementaciji izbornih rezultata kako bi se formirale stabilne parlamentarne većine i uspostavila efikasna vlast na svim nivoima u BiH.

Organi Stranke nadležni za vođenje kadrovske politike, zaduženi su da prijedloge za izbore i imenovanja vrše po kriteriju kompetentnosti kandidata uz obaveznu prezentaciju programa rada s vizijom racionalizacije i poboljšanja efikasnosti u djelovanju institucija.

Zaduženo je Predsjedništvo SDA da aktivno prati realizaciju Izborne platforme, a posebno onog dijela koji se tiče ekonomskog razvoja i zapošljavanja, te da se na tu temu pripremi posebna sjednica Glavnog odbora.

Na sjednici su verificirani mandati članova Glavnog odbora i to Asima Mekića,umjesto Salke Selmana koji je podnio ostavku, kao i novog člana Salkana Merdžanića.

sda.ba