Glavni odbor SDA podržao Program mjera za privredni rast i razvoj

DSC 5734-1024x678

Glavni odbor SDA podržao Program mjera za privredni rast i razvoj

Dijeljenje


Glavni odbor Stranke demokratske akcije (SDA), na danas održanoj sjednici u Sarajevu, podržao je Program mjera za privredni rast i zapošljavanje u mandatnom periodu 2014.-2018.godina koji je prezentirao predsjednik Odbora za privredu i finansije Savjeta SDA Fadil Novalić.

Provođenje Programa mjera je obavezujuće za kadrove iz SDA u izvršnim i zakonodavnim tijelima vlasti na svim administrativnim nivoima.

Glavni odbor Stranke zadužilo je Predsjedništvo SDA da imenuje radnu grupu koja će pratiti provođenje Programa mjera i najmanje šestomjesečno informirati Glavni odbor o njegovoj realizaciji.

Glavni odbor SDA najoštrije osudio teroristički napada na redakciju lista Charlie Hebdo u Parizu

Povodom terorističkog napada na redakciju lista Charlie Hebdo u Parizu, Glavni odbor SDA na sjednici održanoj 09.januara 2015.godine usvojio je sljedeću

Izjavu

Glavni odbor SDA najoštrije osuđuje gnusni teroristički napad na redakciju lista Charlie Hebdo u Parizu 07.januara 2015.godine u kojem je ubijeno dvanaest i povrijeđeno više osoba.

Dajemo punu podršku odlučnoj i beskompromisnoj borbi protiv terorizma.

Smatramo da je terorizam svjetsko zlo koje nikada nije riješilo niti jedan problem,samo je proizvodilo nove.Vršiti teroristički čin pozivajući se na vjeru predstavlja u osnovi teroristički čin protiv same vjere. Eventualne tenzije između slobode izražavanja i zaštite vjerskih svetinja i simbola se ne mogu rješavati nasiljem već dijalogom i drugim demokratskim sredstvima.

Izražavamo duboku sućut porodicama žrtava i cjelokupnom francuskom narodu.

sda.ba