Generalni sekretar SDA Amir Zukić: Predsjednik Tihić je aminovao liste

1amir-zukic-400x266

Generalni sekretar SDA Amir Zukić: Predsjednik Tihić je aminovao liste


Liste Stranke demokratske akcije Bosne i Hercegovine za Opće izbore 2014. godine u Centralnu izbornu komisiju BiH odnijet će član Predsjedništva BiH i zamjenik predsjednika Stranke Bakir Izetbegović, potpredsjednik stranke i državni poslanik Asim Sarajlić te generalni sekretar SDA i poslanik u Kantonu Sarajevo Amir Zukić.

Kako je za Agenciju Fena rekao Zukić, predaji lista trebao je prisustvovati i stranački potpredsjednik i federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Adil Osmanović, “ali je on na terenu sa članstvom na području Doboja i Teslića”.
“Organi Stranke su već prije sedam dana utvrdili liste, imali smo tehničku obradu, prikupljali smo izjave naših ljudi o prihvatanju kandidatura, što je bio nalog Predsjedništva SDA. Imali smo tri korekcije u Posavskom i Tuzlanskom kantonu te iz jedinice koja pokriva Brčko”, izjavio je generalni sekretar SDA Amir Zukić.

Po njegovim riječima sve aktivnosti su završene u skladu sa odlukama Stranke, administrativni posao je okončan tako da će delegacija SDA sutra predati liste u Centralnu izbornu komisiju.
“Predsjednik stranke Sulejman Tihić je aminovao liste bez intervencija”, kazao je Zukić Agenciji Fena.

sda.ba