Čestitka u povodu 28. godišnjice Drugog korpusa ARBiH

Čestitka u povodu 28. godišnjice Drugog korpusa ARBiH

Dijeljenje

 

Svim patriotima, pripadnicima Drugog korpusa Armije RBiH, u ime Gradskog odbora SDA Tuzla i u svoje lično ime,  upućujem čestitke u povodu 28. godišnjice od njegovog formiranja.

Ne smijemo zaboraviti nemjerljiv doprinos koji su dali pripadnici Drugog korpusa ARBiH u odbrani naše zemlje u periodu od 1992.-1995. Više jedinica Drugog korpusa je tokom odbrambeno-oslobodilačkog rata zaslužilo naziv “Viteška” i “Slavna”.

Predsjedništvo RBiH  je “Ordenom heroja oslobodilačkog rata” odlikovalo tri pripadnika Drugog korpusa: Mehdina Hodžića, Nesiba Malkića i Hajrudina Mešića. Tri pripadnika Drugog korpusa ARBiH su odlikovana ” Medaljom za hrabrost “, a jedan ordenom “Zlatni grb sa mačevima”. Najviše armijsko ratno priznanje, značka ” Zlatni ljiljan “, dodijeljena je 301 vojniku i starješini, a 90 pripadnika dobilo je pomenuto priznanje posthumno.

Dužnost svih nas je da nastavimo graditi, štititi i usmjeravati ka evropskim integracijama Bosnu i Hercegovinu koju su svojim životima i tijelima tokom posljednje agresije sačuvali naši hrabri očevi, braća, sestre i sinovi na čelu sa vrhovnim komandantom rahmetli Alijom Izetbegovićem.

Ne zaboravljajući prošlost gradimo budućnost, časno se sjećajući onih koji su životima i srcem odbranili jedinu nam domovinu Bosnu i Hercegovinu.

Gradski odbor SDA Tuzla

Predsjednik Salko Zildžić