Čestitka u povodu 30. godišnjice od osnivanja SDA BiH

logo-sda-go-tuzla-mali

Čestitka u povodu 30. godišnjice od osnivanja SDA BiH

Gradski odbor SDA Tuzla upućuje zahvalnost osnivačima SDA BiH i čestitke članovima i rukovodstvu Stranke, u povodu 30. godišnjice od osnivanja Stranke demokratske akcije.

I u godinama koje su pred nama zajedničkim snagama ćemo nastojati da uspješno ostvarujemo ciljeve SDA definisane Statutom : suverena i cjelovita Bosna i Hercegovina kao demokratska država multietničkih regija, ravnopravnih naroda i građana; bogato i otvoreno bosanskohercegovačko društvo kao društvo odgovornih, tolerantnih i solidarnih ljudi; Bosna i Hercegovina u evropskim i svjetskim političkim ekonomskim i kulturnim integracijama; politička sloboda i civilizacijski napredak Bošnjaka u BiH i Evropi kao autohtonog evropskog naroda uz očuvanje i razvoj kulturno-historijskog naslijeđa i tradicije.

Ponosno ističemo činjenicu da SDA BiH uspješno nastupa kao narodna stranka političkog centra koja je otvorena za sve građane Bosne i Hercegovine koji prihvataju njene programske ciljeve, afirmiše evropske vrijednosti i standarde, te članstvo u euroatlanskim integracijama.

Predsjednik GO SDA Tuzla
Salko Zildžić, prof.