Čestitka u povodu 15. aprila, Dana Armije RBiH

Čestitka u povodu 15. aprila, Dana Armije RBiH

Dijeljenje

 


U povodu 15. aprila – Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine i 29. godišnjice njenog  formiranja,  upućujem najiskrenije čestitke svim bivšim pripadnicima Armije Republike  Bosne i Hercegovine, članovima porodica šehida, poginulih, nestalih i umrlih branilaca, ratnim vojnim invalidima, demobiliziranim braniocima i svim patriotima koji su stali u u odbranu naše domovine.

Armija RBiH odgovorila je najtežem izazovu u višestoljetnoj historiji države BiH, odbranivši najveće civilizacijske vrijednosti, a ponajviše pravo na život čovjeka.

U toj borbi pripadnici Armije RBiH pokazali su svoju ljudsku i moralnu veličinu, odbranivši časno jedinu nam državu Bosnu i Hercegovinu.

Svim Bosancima i Hercegovcima, kao i svim istinskim patriotama želim sretan 15. april – Dan Armije RBiH, historijski dan i praznik za sve njene građane.

Svaki narod i svaka zemlja imaju svoje velike trenutke u historiji. Za sve pripadnike Armije RBiH historijski trenutak dogodio se 15. aprila 1992. godine, kada je prije 29 godina, Odlukom Predsjedništva RBiH, osnovana Armija RBiH. Armija RBiH je časno i herojski izvršila zadaću zbog koje je stvorena, odbranivši zemlju koja je bila osuđena na nestanak.

Budimo ponosni i sjetimo se svih pripadnika Armije RBiH čiji su životi uklesani u temelje naše domovine jer je to naša trajna obaveza.

Sjećanje na herojsku i časnu borbu Armije RBiH, na njene najbolje sinove, dužnost je svih onih koji Bosnu i Hercegovinu doživljavaju kao svoju domovinu.

Predsjednik GO SDA Tuzla Salko Zildžić