Erdogan stigao na Kovače, dočekali ga Džaferović i Izetbegović

d278f51c73a358a767f4b364d0bcc968 XL

Erdogan stigao na Kovače, dočekali ga Džaferović i Izetbegović

Predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana su na Kovačima dočekali član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović.

Erdogan je u okviru svoje posjete Sarajevu obišao Šehidsko mezarje Kovači i mezar prvog predsjednika Predsjedništva BiH Alije Izetbegovića.

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan doputovao je danas u dvodnevnu posjetu u Sarajevo, a sutra će prisustvovati samitu Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP) kojim predsjedava Bosna i Hercegovina.

Na Međunarodni aerodrom Sarajevo Erdogan je stigao u 12.40 sati, a u pratnji, pored članova njegovog kabineta, doputovali su i njegova supruga Emine Erdogan, ministar odbrane Turske Hulusi Akar, ministar trezora i finansija Berat Albayrak, te ministar transporta i infrastrukture Cahit Turhan.

Turskog predsjednika na sarajevskom aerodromu dočekali su ministar vanjskih poslova Turske Mevlut Cavusoglu, pomoćnik ministra vanjskih poslova BiH Almir Šahović, te ambasador Turske u BiH Haldun Koc.

Erdogan će tokom dana sastati i sa članovima Predsjedništva BiH. Tokom dana najavljen je sastanak Erdogana s predsjedavajućim Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednikom Stranke demokratske akcije (SDA) Bakirom Izetbegovićem te učešće na svečanoj večeri u zgradi Predsjedništva BiH.

Nakon sastanka s Izetbegovićem planiran je sastanak Erdogana i slovenskog predsjednika Boruta Pahora.

(Interview.ba, N1)