Šemsudin Mehmedović: Ovo je udar na Bosnu i Hercegovinu

s

Šemsudin Mehmedović: Ovo je udar na Bosnu i Hercegovinu

 

Dugo pripreman, ali munjevit ulazak u realizaciju istjerivanja iz vlasti SDA od strane dojučerašnjeg partnera SDP-a malo ko je očekivao, osim onih koji su to mjesecima kovali. Vrijeme će otkriti stvarne motive i ciljeve, (prodaju BH Telekoma i Tvornice duhana Sarajevo…) i u ovom momentu možda i nisu toliko važni, koliko činjenica da ovakva odluka SDP-a destabilzira Bosnu i Hercegovinu u svakom pogledu, i izaziva podozrenje svih istinskih patriota ove zemlje, a posebno kod Bošnjaka, koji su zabrinuti, kako za budućnost zemlje tako i naroda uopće.

 

Koristim priliku da pozovem sve koji rade u javnoj upravi na bilo kojem nivou vlasti, a posebno Bošnjake, da pokažu odgovornost i nastave više nego ikada biti posvećeni poslu, izgradnji institucija i jačanju stabilnosti Bosne i Hercegovine, u korist svih njenih naroda i građana i da ne nasjedaju na bilo kakve zahtjeve moćnika političkih partija koji bi bili u suprotnosti sa zakonom. Jer onaj ko je spreman nezakonito raditi na najvišim nivoima vlasti, kao u slučaju nekih kantona gdje su već pripremljena rješenja i dostavljena poslanicima hitnom poštom o smjeni ministara iz SDA sa 31.05.2012. godine, zbog, kako je navedeno kršenja Ustava, iako će se Skupštine kantona, orkestrirano, o tome izjašnjavati tek 04.06.2012. godine, ukazuje na to šta sve mogu tražiti od službenika kojima su nadređeni. Predizborna parola Država za čovjeka se pretvorila u Vlast za Partiju.

SDA BiH će razmotriti novonastalu situaciju i odrediti se spram iste. Od patriota ove zemlje očekujemo da pomno prate razvoj događaja, a sve ćemo učiniti da im zaštitimo ljudsko dostojanstvo, od revanšističkih poriva zapjenušalih komunista. Nećemo dozvoliti da se ponovi 2001. godina, iako su kroz izmjene ključnih zakona pomno pripremali ambijent za ovakav udar! Ovo je udar na Bosnu i Hercegovinu koji će imati nesagledive posljedice po njen Evropski put!

sda.ba