Emotivan oproštaj šampiona: Salko Zildžić sa pobjedom i suzama napustio ring!

sampion

Emotivan oproštaj šampiona: Salko Zildžić sa pobjedom i suzama napustio ring!


23. maja 2014. godine se u tuzlanskom Mejdanu, gdje je 2002. godine i počeo profesionalnu karijeru, od aktivnog bavljenja profesionalnim kick boxom oprostio Salko Zildžić.

Oko 4000 Salkinih navijača i ljubitelja kickboxa, u petak je jednog od najpopularnijih bh. sportista nosilo do posljednje pobjede u karijeri. Zildžić je nokautom u trećoj rundi pobijedio Francuza Abderrahima Chafaya, svjetskog WAKO PRO prvaka. Chafay je jedini borac koji je Zildžića uspio savladati pred domaćom tuzlanskom publikom.

Ova Zildžićeva pobjeda bila je revanš. S obzirom na to da je Zildžić odlučio da mu ovo bude posljednja borba u bogatoj karijeri, meč nije bio za šampionski pojas.

Nakon prve, ujednačene runde, Zildžić je u drugoj zadobio prilično tešku povredu noge, rasjekotinu od nekoliko centimetara. Uslijedila je pauza za saniranje povrede, a nakon toga je počelo da ‘grmi’ u ringu.

Zildžić je krenuo u totalnu ofanzivu, želeći što prije završiti borbu. To mu je uspjelo u trećoj rundi, kada se Chafay dva puta našao na podu, nakon čega je uslijedio prekid.

Oproštaj jednog od najpopularnijih kick-boksera sa ovih prostora od tuzlanske publike bio je vrlo emotivan. Zildžić je jedva suzdržavao suze dok se zahvaljivao Bogu, roditeljima, svojim prijateljima i vjernoj tuzlanskoj publici.

Meč je upriličen u okviru spektakla ‘Noć šampiona VII’, a najmanje polovina prihoda bit će donirana ljudima nastradalim u poplavama i klizištima u BiH.

Salko Zildžić se je u 12 godina profesionalng bavljenja ovim sportom okitio titulama svjetskog i evropskog WAKO PRO prvaka, te svjetskog amaterskog prvaka.

(Tuzlainfo / Bportal)