Ekipa „ Tom-Cat Teama „ osvajač 15. bajramskog turnira u malom nogometu

15turnir008

Ekipa „ Tom-Cat Teama „ osvajač 15. bajramskog turnira u malom nogometu

Na terenu SK „ Bambi” u Slavinovićima u subotu 10. avgusta 2013. godine završen je tradicionalni 15. bajramski turnir u malom nogometu koji je organizovala Asocijacija mladih Općinskog odbora SDA Tuzla uz generalnu podršku OO SDA Tuzla.

15turnir007
U dva dana takmičenja, koliko je trajao turnir, odigran je veliki broj utakmica u kojima je učestvovalo preko deset ekipa među kojima su bili i oni koji su uz ovaj turnir od njegovih samih početaka. Mnogobrojna publika uživala je u igri svih ekipa, te ih je bodrila neumorno, nagrađujući aplauzom svaki postignuti pogodak.

Turnir je bio podijeljen u tri kategorije: seniori, djeca 2002. godište i djeca 2004. godište.

Kada je riječ o seniorima, učešće na ovom takmičenju uzele su ekipe LIMPIO, MOLUHE-SOLANA, ZLATNI LJILJANI, BH PLAY, MUP TK, AM SDA TUZLA, SIMIN HAN, BETAPLAST, TOM-CAT TEAM, ŠIĆKI BROD, RVI 15.MAJ.

15turnir001
15turnir002
15turnir004
Osvajač 15. bajramskog turnira u malom nogometu je ekipa „ Tom-Cat Team „. Drugo mjesto osvojila je ekipa „ Limpio „ dok je treće mjesto pripalo ekipi „ Betaplast „. Njima su uručene nagrade i pehari.

Također proglašen je i najbolji golman turnira, Asmir Dedić. Najbolji igrač, a ujedno i najbolji strijelac je Adis Sandžić sa deset postignutih pogodaka.

15turnir006
15turnir005
„ I ovaj 15. bajramski turnir je protekao u najboljem redu, uz korektnost i seniorskih i dječijih ekipa. Sve je bilo na zavidnom nivou i ovom prilikom im svima u ime Asocijacije mladih SDA zahvaljujem, kao i generalnom pokrovitelju Općinskom odboru SDA Tuzla, zatim Sportskom klubu „ Bambi” te sponzorima i publici koja je davala draž cijelom takmičenju. Istakao bih zahvalnost i ljudima koji su uz nas svih ovih godina, našim dugogodišnjim prijateljima, a to su Općina Tuzla, Vlada Tuzlanskog kantona, Riva Tuzla, BH Telecom, BH Pošta, Menprom, SKPC Mejdan, Limpio” – istakao je predsjednik Asocijacije mladih OO SDA Tuzla Edis Bajić.


U dječijoj kategoriji 2002. godište, prvo mjesto je osvojio Bambi, drugo mjesto ekipa „ Sloboda”, a treće mjesto je pripalo „ Respektu”. U kategoriji 2004. godište najbolja je bila također ekipa „ Bambi”, drugo mjesto je pripalo ekipi „ Jablanica” dok je treće osvojila ekipa „ Respekta”.

Generalni pokrovitelj manifestacije kao i svih ovih godina bio je Općinski odbor SDA Tuzla. Sponzori takmičenja su Tom – Cat Tuzla, En-union, Flek, Vitalis dok su donatori Ibn Sina, Geoprojekt, Uncro, Imperium, Umel Dalekovodmontaža Tuzla, Tržnice-pijace Tuzla, „ Spreča”, Aqua Vita Tuzla, Pekara Kabil, Deling, Sportski savez TK, Babilon.

Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla