Edina Srabović, kandidat SDA Tuzla za Gradsko vijeće: Imamo Plan za bolju Tuzlu!

Edina Srabović, kandidat SDA Tuzla za Gradsko vijeće: Imamo Plan za bolju Tuzlu!

Ko je Edina Srabović?

Rođena sam 1996. godine u Tuzli, gdje sam završila Osnovnu školu “Centar” i Gimnaziju „Ismet Mujezinović“. Dodiplomski studij sam završila na Tehnološkom fakultetu u Tuzli – odsjek Agronomija gdje sam završila i master studij i stekla zvanje magistar poljoprivrede. Učestvovala sam na brojnim domaćim i inostranim seminarima i edukacijama u cilju stručnog usavršavanja.

Zašto je SDA Vaš politički izbor?

Od samog početka pa do danas SDA je uspjela održati svoju sposobnost da vodi sve pozitivne procese koji su vezani za stabilnost, razvoj i integritet cijele Bosne i Hercegovine. Također smo kroz mnogobrojne primjere vidjeli i njenu  spremnost da nudi najbolja i najpreciznija rješenja koja se odnose na dobrobit naše zemlje, našeg naroda i naših građana.

Zašto bi glasači na predstojećim izborima trebali dati glas baš Vama?

Predstojeći izbori su prilika za mnoge mlade ljude  pa tako i za mene da budemo pozitivna promjena koja nam je potrebna. Odlučila sam ostati u Bosni i Hercegovini i težiti ka ostvarenju potencijala koje nam ova zemlja nudi. Imamo priliku za stvaranje boljih životnih uslova kako za mlade ljude tako i za sve ostale starosne skupine stanovništva. Moj cilj jeste; informisati  i edukovati mlade ljude, upoznavati sa subvencijama i grantovima te načinima pokretanja biznisa u cilju samozapošljavanja i zapošljavanja.

Ukoliko Vas građani budu izabrali kao budućeg vijećnika u GV Tuzla, šta konkretno od Vas mogu očekivati?

Poljoprivreda je grana koja ne smije biti zapostavljena na području Grada Tuzle i trudit ću se da dam doprinos u razvoju poljoprivrede i pronalaženju rješenja koja će rezultirati podrškom domaćim poljoprivrednim proizvođačima. Posebnu pažnju bih posvetila kreiranju programa koji za cilj imaju ulaganja u domaće poljoprivredne proizvođače u obliku subvencija, pružanju podrške prodajnim centrima koji daju šansu domaćim proizvođačima koji forsiraju domaće proizvode, informisanje građana o značaju kupovine domaćih prehrambenih proizvoda i značaju  Zelene pijace u funkciji plasmana domaćih poljoprivrednih proizvoda, stvaranju boljeg ambijenta za razvoj stočarstva i poljoprivrede kroz edukacije o značaju proizvodnje prioritetne hrane i drugim programima koji za cilj imaju podizanje vrijednosti naših potencijala u poljoprivredi.