Dr. Zijah Rifatbegović: Vlast u Tuzli je umorna i nekreativna, grad treba razvijati ravnomjerno

Dr. Zijah Rifatbegović: Vlast u Tuzli je umorna i nekreativna, grad treba razvijati ravnomjerno

Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije danas je u Tuzli predstavio svoje kandidate za gradonačelnike/načelnike, te nosioce listi za gradska/općinska vijeća na predstojećim Lokalnim izborima 2020. godine.

SDA će imati svoje kandidate u 11 od 13 općina/gradova u Tuzlanskom kantonu, te svoje liste u svim izbornim jedinicama u TK.

Na današnjem predstavljaju, govorio je i prof.dr. med.sci Zijah Rifatbegović, nosilac liste GO SDA Tuzla.

– Ja predstavljam listu jednakih, koji će nakon ulaska u Gradsko vijeće predstavljati sve građane Tuzle. Tuzla je trideset godina pod dominacijom jedne političke partije. Njeni lideri koji su na čelu gradske uprave posljednjih godina pokazuju zamor i nedostatak kreativnosti, a što se direktno održava na kvalitet života naših sugrađana. Znamo da imamo težak zadatak, ali ćemo dati svoj maksimum da dođemo u situaciju da to i promijenimo.

Dr. Rifatbegović se osvrnuo na trenutno stanje u Tuzli i najveće probleme sa kojima se građani susreću.

– Privreda u Tuzli je siromašna i nedostaju joj investicije. Ekološka politika je loša a to se ogleda u tome da je Tuzla jedan od najzagađenijih gradova u Evropi. To sa sobom nosi niz problema od koji je najveći onaj koji se održava na zdravlje građana. Grad se ne razvija intenzitetom kako bi to mi željeli. Dijelovi Tuzle se ne razvijaju ravnomjerno, a privilegovane su one mjesne zajednice u kojima je većinsko glasačko tijelo SDP-a. To se mora promijeniti jer svi građani jednako polažu pravo na novac iz gradskog budžeta. Taj budžet nije mali, a kada kompariramo šta je sa njim do sada urađeno, većina građana ne može biti zadovoljna.

Nosilac liste SDA Tuzla istakao je i nekoliko ciljeva iz Izborne platforme GO SDA Tuzla, koja će javnosti u širem obliku biti predstavljena u ponedjeljak 19. oktobra.

– Svojim djelovanjem u Gradskom vijeću pokušat ćemo stvoriti takav ambijent u kojem Tuzla neće biti grad iz kojeg mladi sve više odlaze, a u njega zbog kulture, sporta i obrazovanja sve manje dolaze, što ranije nije bio slučaj. Ponosni smo na antifašističku tradiciju Tuzle i stvaranje imidža da je Tuzla grad jednakosti i ravnopravnosti za sve one koji u njemu žive, a u čemu smo svi dali svoj doprinos. Ono što želimo je da dio te tradicije ravnopravno budu i heroji novog vremena, na čelu sa našim prvim predsjednikom rahmetli Alijom Izetbegovićem, šehidima i poginulim borcima. Da se oni nikad ne zaborave i da njihova obilježja budu jasno definisana u našem gradu – istakao je Zijah Rifatbegović, jedan od najboljih hirurga u Bosni i Hercegovini koji predvodi listu SDA za GV Tuzla.

(Tuzlainfo.ba)