Dodik je sebe odavno diskvalificirao da bilo šta zahtijeva ili da postavlja pitanja

dodik b 01-e1357817710878

Dodik je sebe odavno diskvalificirao da bilo šta zahtijeva ili da postavlja pitanja

Dijeljenje


Ne prođe malo vremena, a da se predsjednik RS-a Milorad Dodik i njegovi poslušnici ne obruše na SDA i njene visoke funkcionere, u ovom slučaju potpredsjednika Stranke Šefika Džaferovića. Ovo im je naročito potrebno kada vode političku polemiku sa Savezom za promjene iz RS-a pokušavajući se na taj način pozicionirati u državnu vlast.

Kako se u javnosti Kebine konstrukcije i falsifikati raskrinkavaju,tako Dodik postaje sve nervozniji i žešći u zahtjevima za Džaferovićevu smjenu. I njemu i drugima koji ga podržavaju poručujemo da im to neće proći.

Dodik je već odavno sam sebe diskvalificirao da bilo šta zahtijeva ili da postavlja pitanja. Neumitno dolazi vrijeme kada će on morati dati odgovore na mnoga pitanja. Krajnje je vrijeme da Tužilaštvo BiH ozbiljno ispita krivičnu prijavu podnesenu protiv njega od državne policijske agencije vezane za izgradnju zgrade Vlade RS-a, da Dodik počne pripreme za polaganje računa oko izgradnje puteva i raznih drugih infrastrukturnih objekata u RS-u, dodjele kredita Razvojne banke vlastitom sinu i slično. A što se tiče iskonstruisane i na falsifikatu bazirane tvrdnje o Džaferovićevom navodnom neprijavljivanju ratnog zločina, pozivamo Dodika da domaćoj i svjetskoj javnosti objasni šta znače riječi koje je on izgovorio u maju 1995.godine na Skupštini RS-a, nakon Martićevog raketiranja Zagreba prilikom čega je poginulo i povrijeđeno mnogo ljudi, kada je izjavio da se „ slaže da Zagreb treba tući, ali ne smijemo to reći”! Ove riječi je izgovorio kritikujući urednika TVRS-a zbog vijesti o tom zločinu.

Dodik ne samo da želi prikriti zločin, već je očigledno i inspirator zločina. Slična pitanja se moraju postaviti i njegovim brojnim ministrima i zastupnicima, počev od onih koji su bili u toku rata visoki funkcioneri Šešeljeve stranke, pa do onih koji su učestvovali u etničkom čišćenju u općinama u kojima su živjeli.

sda.ba