Delegacija OO SDA Tuzla u obilasku MZ Grabovica

ugrabovici000

Delegacija OO SDA Tuzla u obilasku MZ Grabovica

Delegacija Općinskog odbora Stranke demokratske akcije Tuzla danas je obišla tuzlansko naselje Grabovica.
Dočekali su ih ljubazni mještani koji su iznijeli osnovne probleme sa kojima se bore godinama kada je u pitanju komunalna infrastruktura.
Prije svega, istakli su neuređenu kanalizaciju na tom području kao i da visinski dijelovi naselja nemaju pitku vodu. Podsjetili su i da je po GAP projektu još prije nekoliko godina bila predviđena regulacija Grabovog potoka, međutim to još uvijek nije realizovano.
Pored svega, ovo područje je podložno klizištima od kojih neka još uvijek ugrožavaju kuće.

ugrabovici028
ugrabovici030

Također, zgrada mjesne zajednice je dislocirana tako da građani nemaju adekvatno mjesto za okupljanje.

Kandidati SDA Tuzle za Opće izbore 2014. godine podsjetili su mještane ovog naselja da se SDA u Općinskom vijeću Tuzla, slijedeći svoju programsku platformu, kontinuirano zalaže za rješavanje prioriteta u izgradnji komunalne infrastrukture, a to su : vodosnabdijevanje mjesnih zajednica u dijelovima grada gdje to nije riješeno, kanalizaciona mreža, sanacija klizišta na području općine Tuzla, rekonstrukcija putne mreže i asfaltiranje svih makadamskih putnih pravaca u Tuzli, toplifikacija dijelova grada sa sistema daljinskog grijanja, izgradnja ulične rasvjete u svakoj mjesnoj zajednici itd.

Nažalost, SDA kao opozicija nema kapacitet da utiče na realiciju navedenog i upravo zbog toga treba veću podršku građana da na predstojećim izborima podrže sve njene kandidate kao i kandidata SDA za bošnjačkog člana Predsjedništva, gospodina Bakira Izetbegovića.

Delegacija OO SDA Tuzla položila je cvijeće i proučila Fatihu na šehidskom spomen-obilježju u Grabovici.

Na kraju posjete naselju uručeni su i prigodni paketi za četiri porodice.

ugrabovici020

ugrabovici024
ugrabovici036
ugrabovici039
Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla