Delegacija Asocijacije ” Fatma” OO SDA Tuzla posjetila šehidsko mezarje Kovači

stipendijeefatma036

Delegacija Asocijacije ” Fatma” OO SDA Tuzla posjetila šehidsko mezarje Kovači

Delegacija Asocijacije ” Fatma” Općinskog odbora SDA Tuzla na čelu da predsjednikom Općinskog odbora SDA Tuzla dr.sc. Salkom Bukvarevićem posjetila je jučer šehidsko mezarje Kovači u Sarajevu te mezar osnivača Stranke demokratske akcije i prvog predsjednika Republike Bosne i Hercegovine, rahmetli Alije Izetbegovića. Uz delegaciju su bila i djeca šehida i poginulih boraca sa područja općine Tuzla, kojima su uručene stipendije iz Fonda “Sheikh Saleh Kamel”.

stipendijeefatma034
Svi oni su na mezarju proučili fatihu i položili cvijeće, a zatim je predsjednik Bukvarević podsjetio na lik i djelo rahmetli Alije Izetbegovića.

stipendijeefatma022
stipendijeefatma021
” Ime Alije Izetbegovića je direktno vezano za Bosnu i Hercegovinu i Stranku demokratske akcije pogotovo još uzimajući u obzir njegovu izjavu od 26. maja 1990. godine na Osnivačkoj skupštini SDA kada je rekao da se bori za demokratsku, slobodnu BiH, sve njene narode – i Bošnjake i Srbe i Hrvate, građane Bosne i Hercegovine, da želi državu zasnovanu na vladavini prava i pravičnosti. Svjetski političar, američki diplomata Richard Hoolbrok je svojevremeno izjavio ” da nije bilo Alije Izetbegovića ne bi bilo ni Bosne i Hercegovine “. Ja podsjećam ponovo i na riječi rahmetli predsjednika Alije Izetbegovića kada je na Prvom kongresu SDA citirajući jednog pjesnika rekao ” Velikim Bogom se kunemo da robovi biti nećemo “.


Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla