Burna sjednica Skupštine TK: Palo 19 izvještaja kantonalnih institucija i preduzeća

skupstina

Burna sjednica Skupštine TK: Palo 19 izvještaja kantonalnih institucija i preduzeća


Skupština Tuzlanskog kantona nije prihvatila 19 izvještaja o radu kantonalnih institucija, ustanova i preduzeća za prošlu godinu, koje ranije nije usvojila ni Vlada TK.

Neusvajanju izvještaja prethodilo je napuštanje sjednice zastupnika Naše stranke, SDP i PDA.

Zastupnici nisu prihvatili izvještaje Javnog preduzeća za vodoprivrednu djelatonost “Spreča”, Veterinarskog zavoda TK, Zaštićenog pejzaža “Konjuh” Banovići, RTV TK, Međunarodnog aerodoma Tuzla, Zavoda za javno zdravstvo TK, Službe za zapošljavanje TK, UKC-a Tuzla, Pedagoškog zavoda TK, Odgojnog centra TK, Opće bolnice “Dr. Mustafa Beganović” Gračanica, Šuma TK, Kantonalne agencije za privatizaciju, Kantonalne uprave civilne zaštite, Komisije za koncesije TK, Kantonalnog zavoda za pružanje pravne pomoći, Kantonalne uprave za inspekcijske poslove TK, Direkcije regionalnih cesta te Informaciju o stanju sigurnosti na području TK.

Današnjim neusvajanjem izvještaja demantirana su i nagađanja o nestabilnosti Vlade TK, jer 13 izvještaja nije dobilo podršku tako što 18 zastupnika bilo uzdržano, a dijelom i protiv, a još šest institucija i ustanova, nije dobilo podršku sa 19 glasova uzdržano ili protiv. Razlog za različit broj zastupnika većine je to što Bego Gutić, iz ličnih razloga, nije bio na jednom dijelu sjednice, ali je po dolasku glasao s istim ishodom kao i Klub SDA, čiji je član.