Bukvarević se sastao s predstavnicima sindikata TTU-a

VH-Salko-Bukvarevic-6

Bukvarević se sastao s predstavnicima sindikata TTU-a

Dijeljenje


Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević sastao se danas s predstavnicima sindikata Tvornice transportnih uređaja (TTU) Tuzla s kojima je razgovarao o uvezivanju radnog staža i penzionisanju demobilisanih boraca po povoljnim uvjetima.

Predstavnike sindikata je posjetio s kantonalnim ministrom za boračka pitanja Fahrudinom Skopljakom, zajedno s pedstavnicima boračkih organizacija iz Tuzlanskog kantona.

Zahtjevi koji su prezentirani gostima su: uvezivanje radnog staža za sve zaposlene radnike TTU-a, pokretanje proizvodnje i pomoć borcima da ostvare prava na prijevremenu povoljniju penziju.

“Prva dva zahtjeva su u nadležnosti ministarstava energetike, rudarstva i industrije, Federalnog i kantonalnog, ali ćemo podržati i nastojati ubrzati rješavanje problema i ispunjavanje zahtjeva”, kazao je Bukvarević.

Domaćine je informirao da Vlada FBiH priprema tekst zakona o uvezivanju radnog staža i da će u naredna dva mjeseca ići u dalju proceduru, te da se aktivno radi na oživljavanju proizvodnje u TTU-u u saradnji s Elektroprivredom BiH i rudnikom iz Banovića.

Ministar Bukvarević se tokom dana, u opštini Srebrenik, sastao i s načelnikom Opštine i predstavnicima boračkih organizacija.

U Srebreniku je dogovoren nastavak zajedničkih aktivnosti, a naglašena je dobra saradnja između boračkih organizacija i načelnika Opštine.
(tuzlarije.net – Agencija Fena)